25 Лютого, 2019 2 1742 Переглядів

На Полтавщині діє 59 церков, які спрямовують зусилля на соціальну роботу та активне благовістя

«Єдність, місіонерство, пробудження» – під таким гаслом проходила звітна конференція у Полтаві 22 лютого. Пастори, диякони та місіонери з’їхалися, щоб подякувати Богу та зробити підсумки 2018 року. Особливими учасниками зустрічі були старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко та регіональний єпископ із Дніпра Михайло Мокієнко.

Старший пресвітер Михайло Роман привітав усіх служителів та запросив до слова пастора із Кременчука Ахмата Жабірова. Ахмат на власному досвіді переконався у змісті вірша «Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою» (2 Петра 1:3-4). Він багатьма свідченнями із життя показував дію Духа Святого. Після чого присутні молилися за благословення конференції.

«Хай буде ім’я Бога благословенне» – разом із музичним гуртом з Лубен співали всі служителі та славили Всевишнього за все, що вдалося зробити у минулому році.

Михайло Роман повідомив, що на зустрічі присутні 103 делегати від церков та запросив до привітального слова районного пресвітера Острозького району Павла Цинка. Також він висловив вдячність молоді з Рівненщини за підтримку служіння на Полтавщині й побажав подальшої співпраці на ниві Божій.

Михайло Мокієнко ділився на тему Божої волі у житті. «Служителям необхідно розуміти волю Господа та згідно неї вести церкву», – зазначив єпископ.

Головуючим звітної частини конференції був Михайло Паночко, який запросив до звіту обраного минулого року старшого пресвітера Полтавщини Михайла Романа.

«Протягом року мною було здійснено 66 виїздів у межах області, у тому чисті проведено шість конференцій, два рукопокладання, одинадцять зустрічей зі служителями у різних районах Полтавщини. Взяв участь у трьох молитовних сніданках в ОДА, зйомках двох телепередач на обласному телебаченні…» – звітував старший пресвітер.

Полтавська область нараховує 59 зареєстрованих церков та 1650 членів. 25 пасторів (з них 3 нерукопокладнех) та 46 диякони (нерукопокладених – 2), 2 євангелисти та десятки місіонерів турбуються, щоб Боже слово ширилося.

Після того, як заступники старшого пресвітера прозвітували про свою працю, звітували завідувачі відділів обласного об’єднання. Михайло Мокієнко зауважив, що основний напрямок роботи Полтавського об’єднання – це поширення Доброї новини серед людей, і це чудово.

Тисячі дітей області побували в літніх таборах, які проводять церкви. Протягом року були організовані десятки євангелізаційних та тематичних заходів, як для дітей, так і дорослих. Розповсюджується велика кількість християнської друкованої продукції. Фактично у кожному районі ведеться співпраця із Територіальними центрами соціального обслуговування. При церквах діють три реабілітаційних центри. Протягом року три вантажівки (фури) гуманітарної допомоги було розповсюджено серед населення.

А найбільш масштабним євангелізаційним  заходом в об’єднанні було свято для всієї сім’ї «Ніч у Віфлеємі», яке проводила полтавська церква «Хліб життя». «Протягом п᾽яти днів одинадцять тисяч людей відвідали свято, із них – більш як три тисячі дітей. Було роздано 6000 дитячих Біблій та більше 1000 Євангелій», – розповів пастор Сергій Мурза.

Після обіду про стратегічне бачення на 2019 рік розповідав старший пресвітер області Михайло Роман: «2019 рік є роком посту та молитви за єдність між служителями, членами церкви та церквами. Також це рік коли будемо продовжувати працювати над відкриттям нових церков у тих населених пунктах, де їх ще немає. І ключова наша молитва – за пробудження на Полтавщині».

Під час панельної дискусії, модератором якої був молодіжний пастор області Вадим Корольчук, обговорювалися актуальні питання пасторського служіння, інформації про стан церков у інших регіонах України, а також якою має бути правильна позиція служителя стосовно виборів президента України.

Заключну проповідь сказав Михайло Паночко на основі 1 розділу із послання до Ефесян. «Наша проповідь має бути христоцентричною, як і апостол Павло кожного разу в даному розділі акцентує на Ісусі Христі, – підкреслив  старший єпископ. – Невимовне багатство ми маємо у Христі та нам потрібно повірити в це. Також потрібно усвідомити високий статус, яким наділив нас Господь це – дитя Боже. І необхідно взяти відповідальність за себе, свою сім’ю, церкву та державу».

Після спільної молитви служителі натхненні словом та споряджені новими планами роз’їхалися по домівках, щоб продовжувати працю у тих місцях, де поставленні Богом!

Попередня «Ми маємо слухати Божого Слова, коли хочемо успіху», - Михайло Паночко учасникам Першого молитовного сніданку Прикарпаття
Наступна Служіння християн-підприємців презентувало бізнес-школу «Фокус» та відновило діяльність «Асоціації християн підприємців України»

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини регіонів

Чверть століття благословінь – київська церква «Фавор» відсвяткувала 25-річчя

У житті київської церкви «Фавор» відбулася особлива подія – святкування

Актуальне інтерв'ю

«Постійно думати про Божі речі – постанова, яку в юності я вирішив триматися» – Віталій Яцюк (ВІДЕО)

На час свого обрання на служіння старшого пресвітера Тернопільського обласного

Новини регіонів

Зустріч в Домі молитви із вчителями загальноосвітніх сільських шкіл

1 жовтня  з нагоди Дня вчителя в Домі молитви с.