22 Листопада, 2020 0 1994 Переглядів

У Києві церква та будівельні компанії зібрали подарунки для онкохворих дітей

Осіннє свято з подарунками влаштували члени київської церкви «Альфа» для маленьких пацієнтів  дитячого відділення Київського міського клінічного онкологічного центру  по вул. Верховинній, 69. 

У зв’язку з карантином для більшості малюків, які місяцями, а той роками живуть у цьому медичному закладі, санітарні обмеження ще більше посилися. Навіть ігрова кімната, де раніше хворі діти могли спільно гратися, зараз на замку. А отже, позитивні емоції (вони суттєво впливають на хід лікування) вкрай необхідні для маленьких пацієнтів.

Про це, як ніхто, знає родина Владислава та Наталії Бичковських, донька яких в 4-річному віці пережила рак нирки. Сьогодні Єві вже 10 років, дівчинка здорова та разом з батьками активно служить  у  дитячому відділенні онкоцентру.

«Коли я потрапляю у відділення, то ніби втрачаю лік часу: так хочеться обняти кожну дитину, поцілувати в ці лисі голівки», – ділиться Наталя. За можливості, вона разом з рідними та іншими волонтерами щотижня відвідує цей заклад.

Київська церква «Альфа», членами якої є родина Бичковських, не раз збирала для дитячого відділення на Верховинній продукти харчування, необхідне побутове приладдя. А нещодавно провела цікаву акцію, до якої приєдналися колективи підприємств-забудовників серед яких «Софіївські Липки».

Церква надала фото і контакти батьків хворих діток (у середньому у відділенні їх знаходиться 30-40), і кожен, хто забажав приєднатися до акції, мав підготувати подарунок. Добродійники скористалися нагодою запитати про що мріють маленькі пацієнти: так у коробках з цукерками і дитячими книжками з’явилися  планшети та інші недешеві подарунки.

Оскільки у закладі зараз карантин, частина дітей разом з мамами, зодягнувшись, вийшли за подарунками на вулицю.  А тим, хто знаходився на процедурах і не зміг вийти, їхні сюрпризи доставили до палат.

«Це так розчулює, коли бачиш як очі цих дітей починають світитися від радості. Їм так хотілося чим швидше розпакувати свої коробки!» – діляться волонтери.

Пастор церкви «Альфа» В’ячеслав Когут  висловлює щиру подяку усім, хто доклав своє серце, ресурси і фінанси, щоб допомогти: «Я знаю, що до дітей потрапили  хороші подарунки. Вірю, що послання, яке несуть в онкоцентр наші служителі, торкнеться дитячих сердечок, укріпить надію батьків на те, що вони не залишені Богом».

Сьогодні молодь церкви загорілася ідеєю провести для маленьких пацієнтів майстер-клас на платформі  Zoom: власноруч виготовлені поробки стануть хорошою подякою добродійникам та сприятимуть їхній подальшій дружбі.

Попередня Протестантські церкви закликали уряд скасувати дискримінаційні обмеження карантину вихідного дня
Наступна «Результатом зустрічі з урядовцями стала домовленість про взаємодію у боротьбі з COVID-19, ВРЦіРО також  підняла проблеми у благодійній, освітній та інших сферах» - Анатолій Козачок 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Департамент сімейного служіння

«У планах сімейного служіння ближчим часом провести дві школи для сімейних консультантів» – Володимир Бричка

Два нових навчальних проєкти на тему «Дошлюбне консультування» та «Значимий

Новини братерства

Старший єпископ відвідав церкви Ківерцівського району на Волині (ФОТО)

1 серпня старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко відвідав церкви на

Новини регіонів

Пастори Київщини зустрілися після окупації

Пастори Київщини зібралися, щоб підсумувати діяльність Церкви в умовах воєнного часу.