Вересень 20, 2016 0 749 Переглядів

Дитяча євангелізація: служителі діляться свідоцтвами про Божі діла влітку 2016 р.

     Осінь – час підведення чергових підсумків для служителів дитячого служіння. Адже літо – найбільш насичена  пора для роботи з дітьми і зокрема для дитячої євангелізації. Відповідальна за цей напрямок у структурі дитячого служіння ЦХВЄУ Тетяна Сердюк розповідає про роботу команди дитячих євангелістів.

     «У травні наша команда готувалась до проектів: готували інвентар, допрацьовували програму для таборів і майданчиків.  І ось нарешті 1 червня провели євангелізаційний проект – свято до Дня захисту дітей. До праці долучилася місцева влада м. Жмеринки Вінницької області, яка допомогла  організували свято для дітей-інвалідів. Майже 80 дітей з особливими потребами разом із своїми батьками стали учасниками «Уроку життя», вони активно брали участь у конкурсах, іграх, естафетах, співали християнські дитячі пісні. Наприкінці свята діти отримали подарунки і призи. Ми бачили очі дітей та їх батьків – Слово Боже торкалось кожного серця. Вони дізнавались про Велику Божу Любов до кожного з них, яка явилась через Ісуса Христа.

      Аналогічний проект ми провели 3 червня в м. Нетішин Хмельницької обл. Євангелізацію відвідали більш як 200 дітей разом з батьками. Помісна церква ХВЄ взяла активну участь у заході і запросила дітей до себе. Зараз близько 35 дітей відвідують Недільну школу.

     Далі почались дитячі євангелізаційні табори. Наша команда намагалась охопити якомога більше регіонів України, щоб якомога більше дітей та їх батьків могли почути благу звістку Ісуса Христа. І з Божою допомогою нам це вдалося: 8 областей (Херсонська, Вінницька, Миколаївська, Донецька, Київська, Одеська, Хмельницька, Житомирська), 13 денних таборів і більш як 10 майданчиків, один стаціонарний табір. Близько 2000 дітей почули Євангеліє про спасіння через нашу команду. І це лише малий відсоток того, що Бог робить зараз в Україні через команди дитячих служителів-євангелістів.

2     Окремо хочеться розповісти про Донбас. 20.07 – 05.08 команда дитячих служителів-євангелістів здійснила місіонерську подорож  у прифронтові села і міста. Ми провели 4 вуличних 3-денних табори у містечках Курахово, Острий, Дачне, Максимільянівка. Тут проживає багато переселенців із зони АТО. Діти та їх батьки встигли пережити багато горя, розпачу і страху. Тому вони дуже відкриті для спілкування, шукають потіхи в Бозі, із спрагою слухають Слово Боже, як говориться у Біблії – «приймали Його з радістю». Близько 500 дітей, а також їх батьки, відвідали ці проекти, і почули Євангеліє Ісуса Христа. Ми бачили Боже чудо, коли група підлітків в с.Дачне стала на коліна просто посеред стадіону і молилась молитвою покаяння.  Зараз в цих містечках запрацювали клуби «Найвеличніша подорож»: Курахово – 30 дітей, Максимильянівка – 10 дітей, Дачне – 20 дітей.

     Нині перед нами стоїть дуже відповідальне завдання: з Божою допомогою зберегти і примножити, те що набули. І це ми маємо здійснювати через післятабірну роботу, залучаючи дітей та їх батьків у клуби, гуртки та в життя помісних церков, роблячи їх учнями та послідовниками Ісуса Христа».

     ***

     Ще одним свідоцтвом про Божу дію в служінні дитячої євангелізації поділилися члени команди м. Нова Одеса Миколаївської області:

11    «Цього року наша команда здійснила виїзд до села Парутіне Миколаївської області. І одразу нас зустріли перешкоди з боку місцевого православного священика, який не давав дозвіл на проведення табору та негативно налаштовував батьків і місцевих жителів. Тож почали ми дворовий табір біля будинку однієї віруючої сестри.  В першій половині дня прийшло всього лише сім дітей і ми відчули сильну духовну протидію, але слава нашому Господу, після молитви в другій половині дня діти почали активно сходитись і в наступні дні табору дітей приходило все більше. Ми бачили руку Господа і плідно провели цей час з дітьми. В останній день табору, разом із дітьми почали приходити батьки, бабусі, які були присутні на євангелізації, яка проходила вже за участю дітей. Насичена програма, пісні, сценки так усіх вразили, що місцеві жителі почали запитувати, чому такий захід не проводиться в центрі села. Так Господь розтопив серця людей».

     Вже другий рік команду дитячих євангелістів з Нової Одеси нас запрошують провести табір в селі Калинівка Миколаївської області:  «Там обставини схожі – місцевий священик має сильний вплив на владу. – діляться члени команди. – У цьому році ми побачили, як Бог прибрав перепони між церквою та місцевими жителями. Діти без перешкод відвідували табір, особливо хочеться зазначити, що найбільша група складалася з дітей підліткового віку (13-15 років). Вони були найактивнішими в спорті, рукоділлі, співі, театральному гуртку та особливо – на біблійному спілкуванні. Для нас це було здивуванням, бо у цьому віці дітей дуже важко чимось зацікавити. Після проведення табору, було організовано при місцевій церкві ХВЄ християнський клуб «Скала», який проводиться щочетверга.

      Ми бачимо, як Господь змінює обставини та серця людей і здійснює сильну роботу для спасіння дитячих душ. За все дякуємо нашому Богу!»

 

Попередня Оголошено літературний конкурс імені Джона Буньяна
Наступна 1 жовтня презентують «Слов'янський біблійний коментар: сучасна євангельська перспектива» (АНОНС)

Вам також може сподобатися

Новини братерства

У дев’яти областях України пройшла перша хвиля проекту «День Служіння»

     Соціальний проект «День Служіння», ініційований Церквою християн віри євангельської України, стартував в 9 областях. Зокрема, у Київській, Харківській, Рівненській, Волинській, Чернівецькій, Запорізькій, Полтавській, Тернопільській та  Донецькій…

Новини братерства

Київська церква «Скинія» розвиває служіння для дітей, хворих на аутизм

   В Україні гостро не вистачає спеціалізованих центрів для дітей, які страждають аутизмом. У аутистів повільно розвивається мова, вони часто замість слів використовують жести і не відповідають на посмішки. Замість  ігор з однолітками такі діти віддають перевагу самотності.

Новини братерства

Праця заради майбутнього з оцінкою «добре»

В суботу 16 лютого на Хмельниччині про роботу, служіння і результати за минулий 2012 рік, звітували служителі. Єпископ Михайло Паночко, його заступник у Західному регіоні Юрій Веремій та майже сотня служителів Хмельницької області спільно аналізували роботу обласного об’єднання, складали плани на майбутній рік.