Вересень 15, 2020 0 1313 Переглядів

Довгоочікуване зібрання Go Kyiv об’єднало в офлайн молодь столичних церков

У суботу, 12 вересня, після тривалої паузи відбулося спільне молодіжне богослужіння київських церков.

У хвалі та поклонінні присутніх повела група прославлення церкви на Кар’єрній, 44. Після чого Андрій Шашлов, керівник молоді церкви «Філадельфія», на базі якої і відбулося служіння, представив основну тему – це «Вивчення Слова Божого».

Він зосередив увагу молоді на тому, як визначити ключові моменти, коли ми читаємо Біблію? Наприклад, помітити слова у тексті, які автор повторює, тобто робить на цьому акцент.

Організатори служіння Go Kyiv зробили акцент на тому, щоб посилити любов молоді до Слова Божого. «Біблія – це як якір віри для нас, в час життєвих штормів. Це як маяк, в час омани, філософій, ідеологій. Біблія – це ліхтарик для власних незвіданих глибин», –  підкреслив Андрій Шашлов. Він виділив два фактори як можна посилити любов до Біблії: це висока періодичність читання/вивчення та роздумування над Біблією.

Після молитви своїми «Ефективними методами вивчення слова Божого» поділився служитель з церкви на Кар’єрній,44 Андрій Дежнюк. Це тематичні розбори в церкві (огляд однієї теми), текстуальні розбори Біблії, питання-відповідь щодо прочитаного тексту, спільне читання по домашніх групах і роздуми, читання перед зібранням 15-20 хвилин, читання Біблії за рік, тощо.

Український місіонер, який вже чимало років мешкає у Кенії Ед Сівець проповідував на тему «І сказав Бог…»

«Чи хочемо ми рости духовно? Це питання риторичне. Але якщо ми тут, то відповідь, що, певно, хочемо. Духовний ріст відбувається за наявності дисципліни. Це комбінація між: робити правильні речі, і утримуватись від не правильних речей» – підкреслив спікер.

За його словами дисципліна – це ознака зрілості, коли ти робиш те, що належить, навіть якщо немає настрою чи бажання. Мотивація до дисципліни може бути з середини (самодисципліна), або з зовні (рамки, які нас форматують). Бог впливає на нас через три речі : люди, обставини і самодисципліна.

Суть духовного росту, за словами Еда Сівця, зазначена у 2 Тимофію 2:22 «Стережися молодечих пожадливостей, тримайся правди, віри, любови, миру з тими, хто Господа кличе від чистого серця».

«Якщо ти хочеш бути зростаючим християнином з ознаками, що зазначені в першому Псалмі, мусиш – читати, досліджувати і любити слово Боже! Сумніви – це зброя диявола, їм можна і потрібно протистояти, відбиваючи мечем духовним, що є Слово Боже», – зауважив місіонер.

А ще Ед поділився з молоддю принципом, який є популярний в західному християнстві – це правило «3 по 15»: 15 хв на день – я слухаю Бога; 15хв – я говорю з Богом; 15 хв – я говорю про Бога з іншими. Ваше життя зміниться на краще, коли це стане звичкою.

До заключної молитви молодь повів старший пресвітер Київського міського об’єднання УЦХВЄ Сергій Вознюк. Він почав зі слів Псалму 112:1 «Алілуя! Блажен муж, що боїться Господа, що заповіді Його любить!»

«Це не є панічний страх, у цьому віршу мова про особливі стосунки, які можна порівняти з коханням хлопця і дівчини. Оці близькі стосунки, коли ти цінуєш нею, а вона тобою. І ти хочеш тільки поглибити і ніколи не зруйнувати або не втратити. Ти хочеш більше мудрості, ти багато читаєш, запитуєш», – пояснив Сергій Михайлович.

За його словами боятися Бога означає ставитися до нього з благоговінням (Мал. 1:6), взяти свою частину відповідальності (Єкл. 5:4-5) та визнавати за Ним право врозумляти тебе. При цьому важливо завжди бути щирим, відкритим перед Богом!

«Читай Слово Боже навіть тоді, коли ти Його не розумієш. Якщо ти дозволиш Богу, щоб Він вкладав це Слово в твоє серце, то прийде час, коли ти зможеш Його звідти взяти, і воно стане зрозумілим та буде на спасіння».

А завершили молитву благословінням на служіння керівника молоді церков Києва Руслана Прохора.

Після зібрання на всіх чекав фуршет, спілкування, знайомство та довгоочікувана чудова атмосфера спільності.

Попередня Церква «Віра, надія, любов» на Одещині поповнилася  молодими вірянамими
Наступна Визначено переможців літературного конкурсу ім. Джона Буньяна 2020 року

Вам також може сподобатися

Молодіжне служіння
Молодіжне служіння

Господь — розкіш твоя! На Волині відбувся VIII з’їзд молоді

Під гаслом «Господь — розкіш твоя!» з 8 по 12

Молодіжне служіння

На лідерському ретриті в Яремче молодіжні пастори провели навчання та затвердили план дій на 2020 рік

17-19 жовтня молодіжні керівники церков з різних областей України зібралися