Жовтень 30, 2018 0 649 Переглядів

У Рівненській ОДА відбувся позачерговий Молитовний сніданок

24 жовтня в Рівненській обласній державній адміністрації відбувся позачерговий Духовний ранок.

Ініціаторами якого виступили голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та  ректор Рівненської духовної семінарії і академії Олександр Третяк, який був безпосереднім  координатором заходу.

Вже в традиційному порядку керівники міста та області, представники різних релігійних конфесій, збираються, щоб обговорити та знайти вирішення важливих духовних та культурних питань у житті області. Цього разу на зустрічі, яка пройшла під гаслом «Молитовний сніданок як інструмент консолідації», були присутні поважні гості з закордону. Даг Бьорлі, один з ключових осіб в організації Національних молитовних сніданків у Вашингтоні (США) та Майкл Жовнір політолог, експерт зі зав’язків з Конгресом, який також відіграє чималу роль в проведенні заходів в рамках Молитовних Сніданків.

Зустріч розпочалася молитвою «Отче Наш» та вітальним словом Олексія Муляренка, в якому він висловив подяку за участь усім присутнім. А також зауважив, що започаткована традиція Молитовних сніданків на Рівненщині набирає обертів. На думку глави області, люди, які шукають шляхи в розвитку України як культурно так і духовно, мають змогу безпосередньо впливати на рух подій в масштабі не тільки регіону, а й усієї країни.

Гість  заходу Даг Бьорлі, який вже 53-й раз відвідав Україну, поділився з присутніми своїм досвідом та баченням щодо сутності й структури Молитовних сніданків на прикладі США. Він зауважив, що головна позиція цього важливого заходу – це не християнські, чи релігійні, і навіть не політичні інтереси – але це принципи й цінності Ісуса з Назарета. «…Він був багатий, але щоб спасти нас – Він став бідний…Життя та вчення цієї людини змінили хід історії всього людства».

Невід’ємною частиною Духовного ранку є читання Святого Євангелія, тому кожен з присутніх на цій зустрічі мав змогу слідкувати та досліджувати певні моменти.

Даг Бьорлі провів цікаву паралель між Молитовним сніданком та зустріччю Ісуса з Його учнями на березі моря, використавши для цього місце Писання Євангеліє від Івана 21:1-15, де розповідається про те, як учні Христа повернулись до свого ремесла після розп’яття свого Учителя. Усю ніч вони намагались щось зловити, та нічого не виходило, і тоді Ісус з’явився на березі моря, сказав їм закинути сіті в іншу сторону човна й учні зловили 153 риби. У той час Учитель вже чекав їх на березі, приготувавши їм поїсти. Це був перший Молитовний сніданок. Кожен, хто був у човні – запрошений на сніданок, не дивлячись на їх нещодавні проступки та недоліки.

Так само представники понад 170 країн світу запрошені на Молитовний сніданок в США. Ісус – це лідер, до якого всі ми приходимо, як приходять на зустріч до представника сенату, або уряду, щоб послужити. Найважливішою складовою даних зустрічей є присутність Христа, адже тільки завдяки цьому представники різних релігійних конфесій (навіть історично-ворогуючих) мають змогу в єдності перебувати на даному заході. Тому що Ісус Христос вчив нас любити своїх ворогів. Його принципи суперечать принципам, які нав’язує цей світ: Ісус вчить віддавати, а не брати, вчить всіх прощати, а не мстити, заповідає благословляти, а не проклинати.

Майкл Жовнір вкладає чималий внесок в організацію Fellowship, яка координує Президентські молитовні сніданки в США. Він зауважив, що у світі тепер, на жаль, існує багато речей, які нас роз’єднують – це мова, економіка, освіта та культура. Та навіть одна річ, яка по суті повинна нас об’єднувати – релігія – теж є причиною дискусій, суперечок, а гірше того – повстання або війни. І тому ми залишаємо все, що роз’єднує нас, при тому зберігаючи кожен свою ідентичність. Але хочеться нагадати всім про те, що дійсно може нас об’єднати – це Ісус Христос. Для когось Він – пророк, для когось – учитель, для когось – просто земляк, а для когось – Син Божий. Він є Той, чий Дух керує на Молитовних сніданках, де збираються різні культурні та релігійні представники, деякі з яких являються ворогами впродовж довгих років, або століть.

Також своєю думкою поділився і депутат Рівненської міської ради – Олександр Чубай: «Бог зацікавлений у розвитку Рівненщини, порадив «закинути сіті по-іншу сторону», побажав хорошого «улову» та поблагословив усіх».

Директор місії милосердя «Добрий самарянин» Ростислав Боришкевич, який проводить активну волонтерську роботу на сході України, забезпечуючи гуманітарною допомогою та роздаючи книги Євангелія в зоні АТО, зауважив, що людську душу не задобрити чимось матеріальним (їжею чи подарунками), а тільки Словом Божим, саме в Ньому ми маємо найбільшу потребу.

Зустріч завершилася молитвою «Отче Наш» та домовленістю зібратись наступного місяця. Тема майбутнього Молитовного Ранку – «Гідність та свобода в Ісусі Христі».

Попередня Районне сестринське служіння відбулося у Шумську
Наступна Тижнева Школа капеланів пройшла  у жовтні на Дніпропетровщині

Вам також може сподобатися

Новини регіонів

Нові призначення в Київському обласному об’єднанні

6 вересня 2018 року на засіданні пасторської ради Київського обласного об’єднання УЦХВЄ

Новини регіонів
Новини регіонів

10 порад для жіночого щастя

Більше 200 жінок змогли побувати на Обласній сестринській конференції, яка відбулася 10 грудня у Рівному у приміщенні церкви «Святої Трійці». Щоб збагатитися духовною їжею, отримати бачення та мудрість від Бога на подальше життя, сюди приїздили не лише сімейні люди, але й молоді неодружені дівчата.