Травень 10, 2013 0 361 Переглядів

Один у полі Воїн

      Що означає перемогти? Бути першим, взяти верх над супротивником, диктувати свою волю переможеним, ділити території захоплених держав, не зломитися у випробуваннях, не бути як усі, стояти на п’єдесталі…???
     Так сталося, що у цьому році, в Україні перемога Христа над смертю – День Воскресіння, майже співпав у часі з днем Перемоги у Другій світовій війні. Дві події зовсім різні за значенням, проілюстровані однією ідеєю – «Перемога!». Спершу про 9-те травня — перемогу червоного над коричневим, новий переділ Європи, розширення зони впливу комуністичної ідеології, початок «холодної» війни,  а найголовніше – ціна! Згідно різних джерел (деякі з них ще досі засекреченні) на одного вбитого загарбника – німця, припадає 15-20 вбитих вояків Червоної армії. Для порівняння — співвідношення втрат у І-й світовій складало приблизно один до одного.
     Пригадую, як батька, який разом з братом і своїм батьком пройшов стежками Прибалтійського фронту і повернувся з пекла війни, поливали брудом у районній газеті «Зоря» звинувачуючи у пособництві українським націоналістам, чи ще, Бог знає, у чому. Правда пізніше (можливо забувши, що «сектант») на одному із святкувань дня Перемоги вручили батьку сувенір – велику різьблену дерев’яну ложку для взування. Вона висіла на цвяшку біля порога, проте батько мало нею користувався. Кирзові чоботи взувалися без ложки…<
     А тепер про Перемогу в День Воскресіння.  Співвідношення сил: Один проти легіонів ангелів смерті, Один за всіх, Один без зброї, із зв’язаними руками, замість шолома на голові – закривавлене терняччя. А потім – прибитий цвяхами до хреста, останній стогін – «Звершилось», і тріумфальний удар списа у груди Великого Воїна – Христа! Повна капітуляція? – ні абсолютна перемога! Смерте де твоє жало? Смерте, де твоя перемога?… а Богові подяка, який дав нам перемогу через Господа нашого Ісуса Христа (1 Кор. 15:55). Христос Воскрес і своєю перемогою хоче поділитися з тобою, через твою особисту віру в Нього і Його заслуги. А це є Перемога, що світ перемогла – віра ваша! (1 Ів. 5:4)

    З Перемогою Вас!

Попередня Сім днів у Іспанії
Наступна Тривають семінари для дитячих євангелістів

Вам також може сподобатися

Роздуми

Жити, щоб їсти, чи їсти, щоб жити?

«Уважайте ж на себе, щоб ваші серця не обтяжувалися ненажерством  (объядением – рос.) та п’янством, і життєвими клопотами, і щоб день той на вас не прийшов несподівано…» (Луки, 21:34). Саме ці слова сказав Ісус Христос, як суворе застереження Своїм учням, тобто нам, християнам. Усього три речі, і на першому місці – гріх черевоугодництва. Як зрозуміти: коли їжа – задоволення фізичної потреби чи вже стала ненажерством? Ми заспокоюємо себе тим, що не вживаємо алкоголь, а як з їжею? Їж стільки, скільки влізе? Та ж ні! Ми погоджуємося, що п’янство це гріх, але ж переїдання згідно цього переліку Христа також є гріхом і більше того – позначено Ісусом першим.

Проповіді

Географія щастя

Якщо ви хочете мати щасливе життя, вам потрібно бути прив’язаним

Місіонерський відділ

Володимир Бобик: «Все частіше світогляд християн стає людиноцентричний, а потрібно щоб був христоцентричний»

Пастор-місіонер Володимир Бобик у вісімнадцятирічному віці покинув батьківську хату у