18 Грудня, 2019 1 14782 Переглядів

Юрист Олександр Йовжій: «Аутсорсингові компанії покликані полегшити життя пасторам в обслуговуванні церков»

Проект централізованого обслуговування церков у трьох галузях – юридичній, бухгалтерській і кадровій – представив членам Комітету юрист УЦХВЄ Олександр Йовжій.

До послуг таких аутсорсингових компаній (від англ. outsourcing – використання   зовнішнього ресурсу)  можуть звертатися як церкви, так і місії, християнські фонди, громадські організації тощо. Головна мета – уникнення порушень чинного законодавства, що мають забезпечити високопрофесійні кадри компанії.

«Незнання законів не звільняє від відповідальності. І практика показує, що на місцях  рівень  підготовки бухгалтерів, а особливо юристів, нерідко бажає кращого. А некваліфікована робота з документами коштує релігійним організаціям, у прямому розумінні слова дуже дорого», – говорить Олександр Йовжій.

За словами юриста церква або ін. організація може передати частину своїх завдань чи процесів стороннім виконавцям на умовах субпідряду. Для цього потрібно  укласти договір з аутсорсинговою компанією та сплатити відповідну суму за послуги.

На місцях юристи найчастіше стикаються з питаннями реєстрації та перереєстрації юридичної особи, з цивільно-правовими  питаннями, до їх обов’язків входить написання листів, клопотань, претензій перед контролюючими органами, іноді ведення перемовин з цими органами та інші питання.

Для бухгалтерів, окрім ведення бухгалтерського обліку, що сьогодні потребує знання комп’ютерних програм, важливо брати на баланс основні засоби, що, на жаль, церкви не завжди здійснюють вчасно, а цього вимагають податківці. Не менш важливим є і питання правильної підготовки документів з кадрових питань.

Крім усього, за словами юриста, послуги зовнішньої компанії обійдуться церкві дешевше, ніж утримувати або наймати трьох спеціалістів.

Перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Анатолій  Козачок  зауважив, поки що проект зі створення аутсорсингових копаній на етапі обговорення. Окрім того церквам та місіям, де питання юридичного, бухгалтерського і кадрового  обслуговування налагоджені на належному рівні, звертатись до послуг такої компанії не буде потреби. «Тобто це питання цілком добровільне», – зауважив Анатолій Козачок.

Попередня газета "Жива надія" №98, 2020 р.
Наступна Старший єпископ відвідав Чернігівщину, де цього року святкували річницю обласного об’єднання церков ХВЄ

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Юридична консультація

Як оформити альтернативну службу?

Відповідає  юрист УЦХВЄ Олександр Йовжій: Legalce@gmail.com, тел. 098-311-30-94      Моєму

Юридична консультація