Січень 27, 2021 5 150 Переглядів

Служителі ребцентрів Полтавщини ділилися вражаючими свідоцтвами та досвідом непростого служіння

Понад сто служителів центрів реінтеграції та адаптації Полтавщини зібралися 22 січня у Домі молитви церкви «Відродження» селища Диканька. На з’їздне зібрання прибули представники п’ятьох реабілітаційних центрів області, а також гості з Харківщини і не тільки.

Вітаючи присутніх старший пресвітер області Михайло Роман, подякував Богу і всім служителям реабілітації за жертовність. Тільки щира любов від Бога може спонукати на таке жертовне служіння! Він виголосив коротку проповідь на тему: «Усі ж вони сповнилися Духом Святим! І щоб усі були одно…»

«Коли ми однодушно перебуваємо разом, це той стан церкви, який бажає бачити Бог. Ми різні, але єдині. Ми не однакові, але повинні зберігати єдність Духа. Єдність – перша умова; друга: усі ж вони сповнилися Духом Святим. Саме сповнення Духом Святим – результат єдності» – підкреслив Михайло Роман. А закінчив словами: «Я вірю, що саме це є запорукою успіху праці реабілітації, та й власне усієї церкви. Будує церкву Дух Святий, всі інші духи руйнують. Там, де Дух Господній, там воля і виконання волі Божої. Бережімо однодушність, тримаймо єдність Духа в союзі миру. І тоді прийде сповнення Духом. Я вірю, що тут буде явлена Божа благодать через дію Духа Святого».

Михайло Роман закликав присутніх до молитви.

В селі Орданівці Диканського району служіння реабілітації ще зовсім молоде – розпочато воно 1 квітня 2020 року. Однак, за словами керівника місцевого центру Романа Мельника, за 10 місяців Бог благословив служіння так, що троє чоловіків, які пройшли реабілітацію, прийняли водне хрещення.

«Зараз є вже потреба у створенні жіночого центру реабілітації, молимося, щоб Бог дав нам на це місце» – ділиться брат Роман. Він з сім’єю переїхав із Сум у село Орданівку, щоб допомогти місцевій церкві організували центр реабілітації.

Багатьох сердець торкнулися свідчення тих, хто пройшов реабілітацію, чиє життя кардинально змінилося.

Служитель з Харківщини Сергій Тюріков поділився думкою, що проходячи реабілітацію у християнському центрі, найперше проходив її під керівництвом Ісуса Христа. «Наш взірець – Ісус Христос, на Нього важливо дивитися кожному з нас!» – підкреслив служитель.

У село Мацківці Лубенського району Юрій Дудурич приїхав на реабілітацію зі Львова. Тепер сам служить у цьому центрі іншим. Чоловік думав залишитись тимчасово, на два місяці, а ось уже третій рік працює на ниві Божій у цьому селі. Нині центр має вже три будинки й досить багато людей приходять на реабілітацію. Тут їх завжди обігріють, нададуть фізичну допомогу, таким чином являть любов Христа. Стабільно у центрі перебуває не менше десяти людей.

Кожна делегація підготувала свій псалом, та ділилася свідоцтвом. У житті людей, на яких, здавалося, вже давно усі поставили хрест Бог явив багато чудес, змінивши докорінно їхнє життя.

Служитель Михайло Мухар, із села Супрунівки, що під Полтавою, зазначив, що коли він свідчить про своє минуле життя, то йому кажуть: «Брате, не кажи, ким ти був раніше, бо всі зараз думають, що ти віруючий з дитинства». Він також був в центрі реабілітації в селі Слобідка за 25 км від Полтави. Вже п’ять років пройшло відтоді, й сьогодні брат Михайло вільний від гріхів, від наркотиків і проповідує Євангеліє іншим.

Служитель центру в с. Пархомівка, що на Харківщині Олексій Томін розповів, що сьогодні центр має два приміщення, де зараз проходить реабілітацію19 осіб. Вже чотири роки центр приймає до 40 осіб щороку. Багато з них, на жаль, знову йдуть у світ, але є й ті, хто не тільки звільняються від залежностей, а й служать живому Богу. Сам Олексій з таких. Коли свого часу він запропонував пастору церкви в с. Пахомівки Миколі Кулакевичу створити центр, той сказав, що вже довго молиться про соціальний центр. Бог благословив це служіння.

Редактор євангелізаційної газети «Жива надія» Геннадій Андросов з Миргорода заспівав псалом і подякував Богу за те, що привів усіх на це місце. «Життя коротке, і кожному з нас треба встигнути послужити для Господа та ближнього, а не розмінюватися на тілесні забаганки. Щоб потім не було соромно, що не зміг, не встиг, не зробив», – зауважив служитель.

Пастор Микола Кулакевич проповідував з Ісая 42:22: «Але він народ попустошений та поплюндрований; усі вони по печерах пов’язані та по в’язницях поховані; стали вони за грабіж, і немає визвольника, за здобич, й немає того, хто б сказав: Поверни!» Це такими були члени центрів реабілітації, і проблема в тім, що ніхто не каже: віддай назад, поверни! Тому слава Господу за тих, хто став вірою у проломі за ці душі, від яких відмовилися всі.

Служитель центру з м. Полтави Дмитро Брик повідомив, що при церкві «Хліб життя» (пастор Сергій Мурза), діє один чоловічий центр в обласному центрі, та другий у селі Чорбівка. Також є центр для мам з дітьми. Всього за рік проходять реабілітацію до ста осіб. «Щочетверга ми годуємо безкоштовними обідами нужденних людей у Полтаві. Є групи допомоги, хочемо зробити пункт обігріву на вокзалі».

Служитель Володимир Золотов приїхав до Полтави з Харкова, де раніше працював у семінарії. У своєму виступі він підкреслив, що саме Ісус відкрив перший реабілітаційний центр, даючи полоненим визволення від гріха. «Ми продовжуємо служіння Христа. Ісус нехай буде головним стрижнем для будь-якого реабілітаційного центру», – сказав служитель.

Пастор Василь Павлусь привітав присутніх і побажав, щоб ми не втікали від Господа, як колись втікав Йона, а були слухняними й стали друзями Ісуса, пройшовши з Ним за руку через всі земні труднощі та скрутні обставини.

Керівник чоловічого центру в с. Яцинова Слобідка під Полтавою Сергій Осадчук, пригадав, що колись нещасними очима дивився на тих, хто свідчив про живого Бога і не вірив, що таке може бути в його житті. Але не тільки отримав звільнення від гріховних залежностей, а вже багато років сам служить Богу і людям. «Наш центр діє вже 16 років. Я пам’ятаю, як першими реабілітантами були один чоловік без руки, а інший – без ноги. То я їх наставляв і казав, що краще бути без ноги й руки, але в мирі з Господом!»

Ще чимало учасників зібрання коротко посвідчили про те, як проходили реабілітацію.

«14 років я був в алкогольній та наркотичній залежності, – каже Дмитро з Полтави. – Всі відвернулися від мене, навіть батьки зреклися. Але Бог явив чудо. Мене побитого, ледь живого забрали з дому служителі ребцентру. Я не помер і покаявся, після чого почалося нове життя».

38-річний житель Диканьки Олександр Бєлов свідчив, що був на самому дні гріховної безодні. Саме в ребцентрі пізнав Живого Бога та прийняв водне хрещення.

Валерій П’ятигора із Кременчука, який проходив реабілітацію в Яциновій Слобідці, засвідчив як поступово падав у гріх і опинився в глухому куті. У 40 років Бог його звільнив та відновив здоров’я.

Гість зі сходу України Юрій М., який приїхав з території так званої ДНР розповів, що з 1995 року служить Богу, проповідуючи в’язням.

«У 2014 році, коли почалася війна, я вирішив продовжувати працю з ув’язненими. Ми маємо центр реабілітації, де працюємо також з важкохворими людьми, троє з яких лежачі. Праці вистачає. Одного разу мені потелефонував чоловік, який 27 років відсидів в тюрмі, просився в ребцентр. «Так ти кончений?» – запитав його. «Ні!» – образився той. «Тоді ми не можемо тебе прийняти». Через деякий час він знову потелефонував і каже мені: «Так, я кончений». «О, тоді ми тебе приймемо!». Отаких «кончених» приймає Христос по Своїй великій милості. Уявіть, що прийшов Христос на ринок рабів, зазвичай у рабів дивляться зуби, Він же дивиться не так, а Бере купує усіх рабів. І ніколи Бог не залишить. Скільки років я з Богом, ніколи Бог не залишає, Він вірний. Тож будьмо вірними і ми» – закликав служитель.

Під час молитви за покаяння та посвячення наперед вийшло семеро. За кожного з них молилися служителі церкви.

Заключним акордом служіння (яке значно затяглося, хоч здавалось, пролетіло непомітно) був смачний обід та щира братерська бесіда.

Текст і фото Геннадій Андросов

 

Попередня В морози члени київської церкви «Альфа» чергували в пункті обігріву, роздавали теплий одяг та духовно підтримували безхатченків     
Наступна У селі Супрунівка Полтавської області відкрили Дім молитви церкви «Нове життя»

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Марек Камінски: «Ми тут, щоб ділитися любов’ю та втіхою від Господа»

   З 28 лютого по 1 березня з терміновим візитом відвідав Україну старший єпископ п’ятидесятницьких церков Польщі Марек Камінски. Він засвідчив українським християнам...

Відділ соціального служіння

В’ячеслав Когут: «Служимо ув’язненим і персоналу колоній»

Виїзні засідання правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» вже стали традиційними. Вони проводяться, так би мовити безпосередньо на місцях служіння…

Новини братерства

Відбулася звітно-виборна конференція Кримського об’єднання

  2-3 травня в місті Джанкої відбулася звітно-виборна конференція Кримського об’єднання, у якій взяли участь близько 70 делегатів з 18 церков Криму.