8 Травня, 2014 0 1322 Переглядів

Євангельські Церкви хочуть почути позицію кандидатів у Президенти щодо свободи віросповідання

     Представники Ради Євангельських Протестантських Церков України вважають важливим, щоб кандидати на пост Президента України у своїх передвиборчих програмах не оминали питання захисту моральних цінностей у суспільстві та гарантування свободи віросповідання.

     Про це йшла мова на засіданні Секретаріату РЄПЦУ, яке відбулося 7 травня 2014 року під головуванням єпископа Анатолія Гаврилюка, повідомляє Інститут релігійної свободи.

     Учасники зустрічі відзначили важливість президентських виборів, що відбудуться 25 травня, для подальшого розвитку України та побудови вільного демократичного суспільства. Вони домовились сформулювати пропозиції до учасників президентських перегонів в окремому зверненні, яке незабаром розглянуть глави євангельських Церков на засіданні Ради.

     Представники Церков засудили насилля та провокації по відношенню до учасників мирних акцій на підтримку єдності України, наслідком яких стали численні жертви з обох боків протистоянь. Секретаріат РЄПЦУ вирішив підготувати звернення із закликом до віруючих продовжувати молитись за мир в країні, єдність, цілісність та суверенітет Української держави.

     Присутні проаналізували проблематику соціальної опіки нужденних та допомоги малозабезпеченим верствам населення, зокрема шляхом ввезення гуманітарної допомоги з-за кордону. На думку представників Церков, у процедурі оформлення та ввезення в Україну гуманітарних вантажів залишається чимало перепон, на розв’язання яких вони очікують від нового Уряду.

     Секретаріат РЄПЦУ також запланував звернутися до керівництва держави з проханням зберегти та забезпечити подальшу діяльність Національної експертну комісію з питань захисту суспільної моралі. На переконання церковних діячів, в сучасному інформаційному просторі не може бути свавілля, а розумне впорядкування діяльності ЗМІ та поширення медіа-продукції необхідне в інтересах виховання дітей та молоді, як того вимагає Закон України «Про захист суспільної моралі».

     Для довідки. Рада Євангельських Протестантських Церков України з 2005 року координує міжцерковний діалог 11 євангельських релігійних об’єднань та представляє біля 10 тисяч церковних громад євангельських християн України.

Попередня Кто ест и пьет недостойно
Наступна Искуплены от суетной жизни

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Розпочала роботу Міжнародна місіонерська школа: один із пріоритетів – утвердитися в своєму покликанні

     Вже стало доброю традицією  у літні місяці на базі Київського біблійного інституту проводити Міжнародну місіонерську школу. Цього року…

Новини братерства

У селі Хомутець, де на базі церкви ХВЄ працює проект «Школа життя», заняття відвідує більшість сільських школярів

При церкві працює клуб Суперкниги, проводяться уроки самостійності, англійської мови, творчості та комп’ютерної граматики, працює гурток гри на гітарі. 

Новини братерства

Головний офіс ЦХВЄУ з ознайомчою метою відвідав пастор Марк Сломка зі США

У світлі останніх подій у світі значно зріс інтерес до нашої країни.  Старший єпископ  ЦХВЄУ Михайло Паночко за останній рік провів немало зустрічей з єпископами та пасторами Церков різних країн, зокрема США та Західної Європи