Липень 29, 2020 0 768 Переглядів

На Рівненщині 60 студентів пройшли навчання для вчителів недільної школи

26 липня в с. Морочне, що на Рівненщині, відбулось урочисте зібрання з нагоди випуску вчителів недільної школи Зарічненського району. Шістдесят студентів отримали сертифікати, які підтверджують проходження відповідного навчального курсу.

На зібранні були присутні пресвітери району, ст. пресвітер УЦХВЄ Рівненщини Олександр Коток, академічний декан РДСА Олександр Трофімчук, заступник керівника молоді Обласного об’єднання Анатолій Кибукевич та інші відповідальні служителі.

Випускники підготували цікаву програму, наповнену змістовними псалмами, віршами, свідченнями.  Місцевий служитель закликав до молитви.

Анатолій Кибукевич зазначив, що можливість навчатися є досить великим привілеєм: «Колись, за часів Саула, в народі був дефіцит кадрів, зокрема, ковалів. І лише пізніше, коли Давид побував у філістимлян, в Ізраїлі почало розвиватися це ремесло. Диявол зацікавлений в тому, щоб в Божому народі був дефіцит кваліфікованих працівників. Ми все маємо робити від душі, немов Господеві. Від душі легше, краще, якісніше!», – сказав Анатолій.

Декан РДСА Олександр Трофімчук ділився роздумами про те, що потрібно зробити, аби не опинитися легкими на Божих вагах. Підсумовуючи, він зазначив, що найбільшу вагу має покаяння, жертва Ісуса Христа, а тому ніякі людські досягнення не зможуть стати в рівновагу проти Божої святості, стандартів і вимог.

Олександр Коток на основі тексту Божого Слова (Лук.16:2) зауважив, що віруючі люди на землі перебувають у статусі домоправителів, а не господарів. Настане момент, коли кожному з нас потрібно буде давати звіт за своє служіння: «Між господарем і його управляючим є велика різниця. Господареві належить усе, і він маєтком своїм може розпоряджатися як хоче. Управитель є лише слугою, якому господар довіряє на деякий час свій маєток. У Святому Писанні ми, віруючі, не охарактеризовані у вигляді господаря, але завжди в ролі управляючих. Ми ж маємо схильність рахувати себе господарями, особливо тоді, коли щось належить нам, чи нам дана влада. Насправді,  Господарем є Сам Бог. Все, що ми маємо, походить від Нього і належить Йому. В Нього є право і влада все відняти у нас. Тому ми маємо старатися все, що Він нам дав використати так, щоб отримати прибуток», – наголосив Олександр Адамович.

Після вручення сертифікатів слово мав районний служитель Василь Козяр. Було звершено молитви за благословіння майбутніх працівників.

Олександр Геніш,

редактор газети «За віру Євангельську»

Попередня У Затоці Одеської області відбулась щорічна робоча зустріч Департаменту освіти УЦХВЄ
Наступна «Не допустімо витіснення християнської етики зі шкіл» - Михайло Паночко учасникам Всеукраїнського марафону на захист  предмету (ВІДЕО)

Вам також може сподобатися

Служіння дітям і підліткам

«Якщо діти почнуть молитися за свої сім’ї та за військових, перемога прийде швидше» – Володимир Бобик

На базі церков УЦХВЄ на Полтавщині останні роки щоліта проводяться

Новини братерства

«Все, що потрібно знати про травму» та основи кризового лідерства вивчали дитячі служителі на Житомирщині

1 квітня в смт Брусилів Житомирської області відбулася конференція служителів,

Служіння дітям і підліткам

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА для недільних шкіл

З метою пізнання дітьми Бога та формування духовно зрілих християн пропонуємо навчальну програму для роботи усіх недільних шкіл помісних церков християн віри євангельської.

Скачати программу (doc)