12 Травня, 2017 0 1327 Переглядів

Михайло Паночко виступив на Всесвітньому саміті на захист переслідуваних християн

З 10 по 13 травня у Вашингтоні, округ Колумбія (США) проходить Всесвітній саміт на захист переслідуваних християн. Українську Церкву представляє ціла група священнослужителів, зокрема старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Організатор саміту – Асоціація Біллі Грема. У заході беруть участь понад 600 учасників із 130-ти країн світу, які мають нагоду продемонструвати задокументовані свідчення про утиски і переслідування.

«Важливо доносити до громадськості те, що відбувається геноцид. І запропонувати, у який спосіб ми можемо працювати з Організацією об’єднаних націй та іншими державними структурами, аби забезпечити захист релігійних свобод», – сказав всесвітньо відомий благовісник Франклін Грем, вітаючи форум.

Також він зазначив, що лише минулого року у світі загинуло понад 90 тис. осіб за віру в Ісуса Христа. Мільйони людей продовжують жити під постійною загрозою залякування, фізичного нападу або нанесення шкоди своїй родині.

Привітав учасників саміту і віце-президент США Майк Пенс, який наголосив: «Ми будемо стояти за кожним, хто бореться за свою свободу та просте бажання бути вільним у своїй крані. Навіть якщо для цього потрібно задіяти усі сили, які у нас є». Віце-президент зазначив, що тероризм та подавлення людської гідності у полоні, пригнічення віруючих людей, будуть завжди ворогом, з яким потрібно боротися глобально. «У цьому ми тверді, як ніколи. Бог нехай нам допомагає!» – підкреслив він.

Із промовою до учасників саміту звернувся старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, який розповів про ситуацію в Україні та повідомив про факти переслідувань і вбивство священнослужителів на сході нашої держави під час російської агресії. Після чого закликав присутніх до молитви за постраждалих та їхні сім’ї.

Попередня Всеукраїнська хода на захист сім’ї та дітей розпочнеться на Софіївської площі і завершиться святом у Маріїнського парку
Наступна Лідери церков запрошують долучитися до Національного дня молитви за Україну (ВІДЕО)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

У Юрківці, де люди потерпають від ворожих обстрілів, продуктами допомагає церква

Село Юрківка знаходиться в 50 км від міста Запоріжжя та

Новини братерства

Насичену Різдвяну програму для дітей підготували у селищі Павлиш

 24-25 грудня громада УЦХВЄ смт Павлиш  на Кіровоградщині підготувала насичену програму

Новини братерства

Молитовне віче об’єднало сотні євангельських церков (ВІДЕО)

   10 березня на Майдані Незалежності в м. Києві відбулося ініційоване Церквою віри євангельської України молитовне віче.