Березень 2, 2017 0 738 Переглядів

Секретаріат ВРЦіРО розглянув питання боротьби з корупцією, соціального служіння церков та підготовки до ходи за сім’ю

     Чергове засідання Секретаріату ВРЦіРО відбулося 1 березня 2017 р. під головуванням  першого заступника  старшого єпископа ЦХВЄУ Миколи  Синюка на базі церкви ХВЄ «Філадельфія».

     Окрім обговорення поточної ситуації у сфері державно-конфесійних відносин (доповідав  директор Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Андрій Юраш), були порушені питання щодо законопроектів, що стосуються свободи  віросповідання та суспільної моралі.

     Запрошені на Секретаріат представники міжнародної громадської організації Transparency International поділилися власним досвідом роботи щодо подолання явища корупції у суспільстві.

     Про діяльність Комісії з питань соціального служіння ВРЦіРО було заслухано о. Сергія Дмитрієва (УПЦ КП),  який доповів про спільну міжконфесійну діяльність Комісії у різних аспектах  соціального служіння в Україні, озвучив плани роботи  Комісії на майбутнє.

     Секретаріат ВРЦіРО підтримав ідею створення оргкомітету  з підготовки до проведення ходи на захист дітей та підтримки сім’ї, яку планується провести у Києві на початку червня .

     На наступне засідання Секретаріату пропонується запросити  представників  Польської  екуменічної  ради. Про діяльність  ПЕР  присутніх інформував  о. Ігор Шабан.

     За результатами засідання Секретаріату прийнято відповідні рішення та готуються проекти листів, звернень до департаменту у справах релігій Мінкультури  України, інших установ та організацій.

Попередня Щоденник старшого єпископа: січень-лютий 2017
Наступна Сестринське служіння на Волині - січень-лютий 2017

Вам також може сподобатися

Новини братерства

ХVIIІ з’їзд молоді Церкви ХВЄ України розпочав свою роботу

Серед нових облич з’їзду – відомий християнський вчитель, магістр богослов’я Лео Франк з Німеччини, він служитиме аудиторії в п’ятницю, 10 липня. Ще один гість з’їзду – пастор Марек Харис, який приїде послужити до Малина із Любліна (Польща)

Новини братерства
Новини братерства

«Знайди свій шлях»: як діти намагались відповісти на «дорослі» питання

З 5 по 9 червня дітлахи смт. Солоне мали можливість не тільки гарно провести час на розважальному майданчику СТАРТ, але й спробували відповісти на питання, якими зазвичай переймається кожна доросла людина, а саме: «Хто я?», «Хто такий Бог?», «У чому є сенс життя?».