27 Січня, 2020 1 2231 Переглядів

«Станом на початок року на Тернопільщині налічується 105 громад УЦХВЄ, дві з них зареєстровані в 2019-му» – єпископ Віталій Яцюк

25 січня 2020 р. у  Тернополі на базі місцевої церкви по вул. Довженка, 4, відбулася звітна конференція Тернопільського обласного об’єднання УЦХВЄ.

На початку конференції старший пресвітер Івано-Франківської області Юрій Веремій нагадав присутнім про значення церкви Божої: «Це –  інституція, яка має найбільший авторитет на землі», – зауважив служитель. За його  словами, сьогодні українське суспільство має великий запит на євангельську церкву: не випадково до наших служителів звертаються високопосадовці та представники інших конфесій з метою спільної організації суспільних проектів.

Звітну частину конференції розпочав старший пресвітер Тернопільського обласного об’єднання ХВЄ Віталій Яцюк.  За його словами станом на початок  року в області діє 105 громад УЦХВЄ. Дві з них – у селі Сущин Теребовлянського району та в райцентрі Монастириськ, – були зареєстровані у 2019 році.  Ще у дев’яти селах проводиться активна місіонерська робота з метою відкриття нових церков. Важливим досягненням Віталій Олексійович вважає відкриття духовного центру в населеному пункті Нове село Підволочиського району.

Приємно, що церква росте як якісно, так і кількісно: за минулий рік було охрещено 134 нових члени місцевих церков. Як зазначав завідувач обласного місіонерського відділу Михайло Коломійченко, троє з них  було охрещено в місцях, де працюють місіонерські точки і церква п’ятидесятників тільки зароджується.

Завідувач обласного відділу благовістя Анатолій Наконечний зауважив, що найефективнішим методом євангелізації поки що є проведення дитячих таборів, оскільки дозволяє досягнути не тільки дітей, а й їхніх батьків та інших жителів міст і сіл. Лише однією з команд у 2019 році було проведено 16 дитячих таборів і досягнуто близько 1400 дітей.

Завідувачка відділу служіння дітям і підліткам Інна Лозян уточнила, що за рік церквами було проведено 81 акцію для покоління, що підростає (у тому числі дитячі табори), що охопили понад 6850 дітей. При церквах  Тернопільщини діє  41 група недільних шкіл, які відвідують 1175 дітей, 75 з них – діти з невіруючих сімей.

До сторіччя євангельського руху в Україні обласний відділ освіти на чолі з Ігорем Репетою підготував до перевидання книгу «Євангельський рух на Тернопільщині». Адже саме тернопільська земля стала осередком масового євангельського пробудження в Україні століття тому.

Сімейне служіння в області поповнилось 9-ма відповідальними на базі місцевих церков. Завідувач відділу Іван Мудрий розповів, що зараз активно іде робота з об’єднаними територіальними громадами з метою встановлення діалогу та поширення християнських принципів і цінностей.

Після завершення звітної частини до присутніх  звернувся старший єпископ братерства  Михайло Паночко.  Підсумовуючи почуте, він  закликав пасторів ревнувати про пробудження в місцевих церквах, бути постійними в молитві за тих, хто ще не знає Ісуса Христа. Він порадив активніше залучати до служіння молоде покоління, вести в церквах навчання про десятину, заохочувати до душеопікунства та добрих справ поза церквою.

Також  старший єпископ спонукав служителів мати глибокі відносини з Богом, бути взірцем у своїй сім’ї та для членів церкви, вміти прощати та просити вибачення, нести добро через служіння. «Місія пастора – вести Божу церкву шляхом правди», – підкреслив він.

Гість конференції з Росії, перший заступник старшого єпископа РЦ ХВЄ Олексій Руденький заохотив служителів: «Продовжуйте рухатись – Бог вірний!» Він закликав відновити свій жертівник перед Богом, не опускати рук і не здаватись, навіть тоді, коли не видно результату в служінні.

Закінчилась конференція настановою та рукопокладанням старшого пресвітера області Віталія Яцюка в сан єпископа.

Всі присутні також мали змогу долучитись до унікального проекту «Створення рукописної Біблії» від Українського біблійного товариства.

Анастасія Бабій, м. Тернопіль

 

 

Попередня Юрій Кулакевич: «Зростання ворожості до християн у суспільствах, що ратують за толерантність, потребує нашої уваги»
Наступна У Коростені відбулася звітна конференція Житомирського обласного об’єднання – кількість вірян в області повільно, але зростає

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини регіонів

Церкви прифронтових міст Донеччини здійснили виїзне водне хрещення  

6 січня на Донеччині урочисто пройшло водне хрещення. 11 людей

Новини регіонів

Відійшов до вічних осель єпископ Сергій Нечитайло

1 березня на 71 році життя пішов у вічність Нечитайло

Новини регіонів

Відомий християнський письменник Боб Сордж служитиме у київській церкві (АНОНС)

Відомий християнський письменник, пастор і проповідник зі США Боб Сордж