26 Січня, 2019 1 1005 Переглядів

Релігійні діячі України закликали звільнити полонених українців та інших бранців Кремля

Листи за підписом Головуючого у ВРЦіРО рабинаЯкова Дов Блайха спрямовані як до керівництва Російської Федерації, так і до Всесвітньої Ради Церков, Міжрелігійної ради Росії та інших міжконфесійних інституцій.

“Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає вас зробити все можливе, аби процес звільнення ув’язнених з політичних мотивів громадян України, полонених і заручників був розблокований, щоб вони були звільнені найближчим часом”, – наголошується у зверненнях.

Рада Церков звертає увагу, що йдеться про людей, які, згідно з численними свідченнями і висновками міжнародних організацій,  перебувають у дуже важких умовах утримання, а у деяких випадках навіть зазнають катувань, не мають доступу до медичної допомоги. Кожен день їхнього перебування в ув’язненні завдає тяжкої шкоди їхньому здоров’ю і глибокого горя їхнім рідним і близьким людям.

“Не меншу стурбованість викликає доля групи засуджених з політичних мотивів громадян України, що перебувають тепер в російських тюрмах. Сам факт їхнього засудження свідчить про порушення принципу верховенства права з політичних мотивів”, – наголошує ВРЦіРО.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організаційзаявила, що поділяє позицію багатьох міжнародних організацій, в тому числі неурядових, щодо необхідності найшвидшого звільнення полонених українців, інших бранців Кремля та заручників на окупованих територіях України. Релігійні діячі закликали також до моменту їх звільнення забезпечити гідні умови утримання відповідно до норм міжнародного гуманітарного права і поваги до людського життя, заповіданої Творцем.

Нагадаємо, що раніше Рада Церков запропонувала всім віруючим і всім місцевим релігійним громадам під час богослужінь звершити молитви за звільнення українських моряків та інших бранців Кремля.

ІРС

Попередня Церква долучилася до публікації шкільного підручника з «Християнської етики»
Наступна Пастори Полтавщини узгодили план дій на лютий-травень

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Освіта

Розпочався новий навчальний рік у Християнській відкритій академії

2 листопада 2023 року розпочався новий навчальний рік у Християнській

Новини

7 місць з Біблії, на які можна спертися у час невизначеності

Зараз світ здається невизначеним, багато людей охоплені тривогою та розпачем.