27 Січня, 2021 0 2100 Переглядів

У селі Супрунівка Полтавської області відкрили Дім молитви церкви «Нове життя»

Урочисте відкриття та посвячення молитовного дому церкви ХВЄ «Нове життя» святкували 17 січня 2021 року.

Святкове зібрання відвідали члени місцевої церкви, гості із багатьох областей України – служителі та члени інших церков, старші служителі УЦХВЄ та Полтавського регіонального об’єднання УЦХВЄ.

Служитель церкви Михайло Мухар на початку зібрання зазначив: «Протягом всього часу будівництва Бог благословляв і беріг нас. Божа милість була над нами і ми будемо славити Його». Брат Михайло дякує всім, хто брав участь у будівництві фізично, фінансово та підтримував у молитвах: церкви та  будівельні бригади з Волині та Рівненщини, друзів зі Швеції, церкви Полтавщини.

Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко зауважив, що посвячення Дому молитви — подія не просто районного чи обласного масштабу, а це знакова подія для України та світу. «Даний Дім молитви — 1801-й з-поміж тих, які Бог дав можливість побудувати за роки незалежності України», — сказав Михайло Степанович. Було нагадано, що Дім молитви відкривається з конкретною метою, а саме для того, щоб християни перебували тут у науці апостольській, спільноті братерській, ламанні Хліба та молитвах (згідно Дії св. Ап. 2:42).

Директор місії «Голос надії», єпископ Микола Синюк нагадав слова Ісуса Христа: «Я збудую церкву свою». Він зазначив, що будівництво у Супрунівці є частиною цього грандіозного Божого проєкту. Було зауважено про важливість закладення міцного духовного фундаменту та про те, що немає іншого імені, крім Ісуса Христа, що ним би спастися ми мали (Дії св. Ап. 4:11,12).

Присутніх щиро привітали та залишили хороші напутні слова гості-служителі, зокрема старший пресвітер Полтавського обласного об’єднання УЦХВЄ Михайло Роман, пастор церкви с. Диканька Василь Медвідь, пастор церкви с. Котів Сергій Бас та інші гості. Прикрасила свято співом група молоді із села Башлики, що на Волині. Закінчилося свято ревною молитвою подяки Богу.

З історії будівництва

У ХVIII столітті в цій місцевості була збудована церква.  Потім через багато років робилось перепланування землі, про церкву тільки згадували і ось при плануванні знайшли і розкопали могилу священника.  Пройшов час, тут побудували столярний цех, а зовсім через короткий проміжок часу в центрі села на цьому місці утворилося звалище. І одного разу брати побачили цю ділянку, почали молитись до Бога щоб його придбати. Бог чує молитву своїх дітей, він дав можливість придбати ділянку. Так було покладено початок будівництву Дому молитви п’ятидесятників. Починаючи з 2016 року по 2021 тривало будівництво Дому молитви. «Той, Хто почав у вас добре діло, звершить його до кінця».

Слово служителя

Михайло Мухар, служитель церкви «Нове життя» с. Супрунівка:

Протягом усіх років ми проводимо чимало соціальної праці в селищі Супрунівка. Щоліта, за сприяння влади, маємо гарну можливість проводити денні табори для дітей та підлітків, а потім маємо з ними продовження праці – гарні спілкування щосуботи. Сподіваємось, що ця традиція збережеться і в новому Домі молитви.

Біблія вчить нас бачити сироту та вдову, тому і цього стараємось не залишати, а служити даній категорії людей в нашому селищі. Євангелізаційні служіння, роздача газет та допоміжної літератури гарно свідчать про церкву та працю в цілому.

Ісус сказав: «Ви – світло для світу!». Тому ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконувати цю заповідь як словом, так і ділом. Моє велике бажання і молитву до Бога, щоб Його царство поширювалося на Полтавщині, зокрема у Супрунівці, щоб ще багато людей, дітей та молоді пізнали Христа і присвятили Йому своє життя для служіння. Як написано: «Хай виллється цей дощ Господньої благодаті в кожне сердце і кожна людина прославить Ім’я Царя Царів і Пана над Панами, а ім’я Йому Ісус Христос!»

Попередня Служителі ребцентрів Полтавщини ділилися вражаючими свідоцтвами та досвідом непростого служіння
Наступна «Нашим наріжним каменем мусить бути духовна складова» – Михайло Паночко учасникам засідання ВРЦіРО

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства
Новини братерства

«Духом палайте» – на Полтавщині відбулася обласна молодіжна конференція 

26 листопада в Полтаві в церкві «Нове життя» пройшла обласна

Новини братерства

Київська церква «Сілоам» відсвяткувала своє 20-річчя

У ювілейній дні, 13-15 вересня, у церкві «Сілоам» тривала міжнародна конференція «Промені радості». Тема її – «Сповнений Духом випливає і змінює».