1 Липня, 2022 0 886 Переглядів

Зустріч місіонерів на Київщині

27-28 червня 2022 року в на базі християнського відпочинку «Територія змін» с. Скригалівка Київської області відбулася регіональна зустріч місії «Голос надії». На захід приїхали 67 місіонерів з Сумської, Полтавської та Житомирської областей. Також були представники Київщини.

Під час повномаштабної війни в Україні місіонери є одними з активних учасників різних соціальних проектів, завдяки яким надається духовна та матеріальна допомога вимушеним переселенцям та постраждалим.

Делегати зустрічі почули семінари на теми: «Несподівані ситуації під час проповіді», «Євангелізація під час війни», «Місія в екстримі».

Валентин Ярошенко мав семінар на тему: «Несподівані ситуації під час проповіді». Свій виклад він підсумував кількома рекомендаціями: «По-перше, молімося. По-друге, готуймося. По-третє, будьмо гнучкими. Четверте: будьмо тактовними. П’яте: випромінюймо спокій. Шосте: зменшуйте напругу жартами, якщо це доречно. Сьоме: ніколи не біймося зупинити проповідь. Бог допоможе в тому, де ми безсилі, але Він не допомагатиме в тому, що ми можемо зробити самі».

Заступник старшого єпископа Анатолій Козачок у своїй промові говорив про важливість особистих стосунків з Богом під час війни і зауважив що «вірити — означає долати страх, покладаючись на Божу волю». Також він закликав пам’ятати про своє призначення — служити.

Сергій Тарасюк говорив на тему «Євангелізація під час війни». Він зауважив: «На наших зустрічах я говорив нашим служителям: брати, ми маємо зараз відкрити двері наших домів молитви для щоденних молитов. Щоб люди мали можливість щоденно молитися, чути Євангеліє та отримувати допомогу. І там, де повідкривали, сьогодні є плід — каються люди, готуються до хрещення. Слава Богу!» Він також розповів, як після Різдва їхні церкви отримали слово від Бога, що буде війна і стали готуватися — збирати продукти та медикаменти, молитися, щоб Бог відвернув загрозу.

Микола Синюк у семінарі «Місія в екстримі» проводив аналогії із життя пророка Єлисея для сучасності. «Єлисей — унікальна особистість, яка брала на себе відповідальність. От Бог користується людьми, які вміють себе присвятити, які вміють поставити крапку на тому, що було вчора і вирушити в невідоме завтра» — підкреслив служитель.

Невід’ємною частиною таких зустрічей є спільні молитви, спів, спілкування один з одним та обмін досвідом. В часи кризи кожен свідомий служитель потребує підтримки, яка виражається у молитві, пожертві, пораді та слові потіхи.

Попередня Учасники Партнерського Саміту закликали світову євангельську спільноту зберігати ревність у молитві та посилити підтримку церков в Україні
Наступна «Церква визначена Богом змінювати клімат у суспільстві на краще» - пастор-місіонер Володимир Бобик

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини

Рух молоді УЦХВЄ звернувся до Президента України зі словами підтримки

Рух молоді Української Церкви Християн Віри Євангельської на сторінці  Instagram

Новини братерства

Як зберегти молоде покоління, говорили на робочій зустрічі дитячих служителів Рівненщини

«Важливо зберегти та примножити, що маємо зараз!» – ця думка