11 Червня, 2015 0 1494 Переглядів

На часі – плани щодо відкриття церквами шкіл та формування нових служб (нотатки із засідання Комітету ЦХВЄУ)

 

     10 червня 2015 р. старші пресвітери обласних об’єднань Церкви ХВЄ України за традицією  зібралися у Києві на щоквартальне  засідання, аби звірити орієнтири служіння.

     Ранкова сесія, яку відкрив старший єпископ Михайло Паночко,  була доволі насиченою. Розпочалася вона з проповіді єпископа Дніпропетровщини Михайла Мокієнка та  звітів інших заступників старшого єпископа. Зокрема єпископ Олександр Бабійчук  розповів про роботу на Херсонщині та повідомив про поїздку на територію  АР Крим, де разом із єпископом Миколою Синюком мали зустріч зі служителями церков та здійснили рукопокладення.

_IMG_8843     Завідувач відділу освіти Віктор Вознюк зупинився на питанні, яке є новим для більшості українських пасторів – право заснування церквами загальноосвітніх шкіл, дитсадків та вузів. «Прийнятий Верховною Радою  Закон про внесення змін до деяких законів України (щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів) – відкриває перед нами нові колосальні можливості. З часом християнські навчальні заклади можуть стати духовним сховищем для наших дітей, та й сьогодні в нечисленні освітні заклади, засновані християнами, стоять черги світських людей, які хочуть віддати туди на навчання своїх дітей. Тому так важливо використати момент», – наголосив Віктор Володимирович. Він також  повідомив, що на базі Львівської Богословської Семінарії  буде відкрито докторантуру, де служителі з дипломами магістрів зможуть отримати  ступінь «доктора служіння» і «доктора практичного богослов’я». Поінформував Віктор Вознюк і про  те, як іде підготовка до друку підручника для молодіжних служителів.

     Питання щодо  створення християнських шкіл стало предметом активного обговорення. Зокрема старший пресвітер Хмельниччини Ростислав Мурах зауважив, що вже є прецеденти щодо такої роботи – сім років успішно працює приватна християнська школа у Севастополі. А нинішнього року подібний навчальний заклад  розпочне роботу у Хмельницькому. Поки що організація шкіл –справа непроста і дороговартісна, у тім життя не стоїть на місці і служителі висловлюють надію на те,  що якщо Господь дав можливість, Він дасть і механізми для її реалізації.

     Завідувач відділу благовістя Олександр Попчук поінформував про актуальність проведення євангелізацій серед науковців, викладачів та студентів. Коротко розповів про проект «Тиждень Євангелії».

     У свою чергу завідувачка відділу жіночого служіння Віра Деркач навела приклади дуже  успішної роботи шкіл, заснованих церквами у США. А також  повідомила братерство  про проведення всеукраїнської жіночої конференції, яка відбудеться з 23 по 27 червня 2015 р. під Києвом.

     Старший єпископ Михайло Паночко надав інформацію щодо  підготовки та проведення «Фестивалю надії», який відбудеться у Львові 20 червня цього року за участю Франкліна Грема. Служителі обговорили непросту ситуацію, що склалася у львівській церкві «Воскресіння».

1101_1     Єпископ Анатолій Безкровний розповів про роботу, яка проводиться церквами у Донецькій області, де віруючі активно служать переселенцям, військовим та місцевому населенню (детальніше читайте незабаром). А три церкви, які нині функціонують на звільнених територіях в Луганській області, рішенням Комітету  було приєднано до об’єднання церков ХВЄ Донецької області.

     Детально старші служителі обговорили проект програми проведення 18-го молодіжного з’їзду  ЦХВЄУ, яку презентував завідувач відділу молоді Богдан Левицький. Серед питань, які також було розглянуто – заходи у рамках Всеукраїнської програми «День служіння», волонтерська і міжконфесійна робота тощо.

Попередня Соціальний центр безплатної допомоги малозабезпеченим літнім людям та сім’ям з дітьми запрацював у Києві
Наступна У дев’яти областях України пройшла перша хвиля проекту «День Служіння»

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Місіонери «Голосу надії» провели регіональну конференцію у Полтаві

     «Словом і ділом, силою Духа Святого», – під таким гаслом 28 червня 2013 року у Полтаві відбулася конференція місії «Голос надії». Вона зібрала місіонерів із 6 областей Центральної, Північної та Східної України (а саме Полтавської, Сумської, Чернігівської, Черкаської, Дніпропетровської та Луганської).

Новини братерства

На Львівщині відбулося посвячення ще одного Дому молитви

28 жовтня 2012 року в селі Хлівчани, що в Сокальському районі на Львівщині відбулося посвячення нового Дому молитви помісної церкви християн віри євангельської.

Новини братерства

Рукопокладення Віктора Клеця в сан єпископа

24 грудня 2011 року в Сумах відбулася звітна пасторська конференція обласного об’єднання церков ХВЄ, в якій взяли участь близько 40 делегатів.