Грудень 1, 2014 0 1522 Переглядів

Служителі дитячого служіння провели звітну конференцію

    21-22 листопада 2014 року на базі Київського біблійного інституту пройшла чергова звітна конференція працівників відділу дитячого служіння ЦХВЄУ. З різних областей України приїхали працівники дитячого служіння, щоб поділитися досвідом, провести аналіз розвитку служіння за пройдений рік та виробити стратегію щоб рухатисяь далі. Більшість керівників обласних відділів працюють вже не один рік і за цей період встигли здружитися. Тому, як правило, зустрічі завжди радісні. Люди діляться своїми успіхами і невдачами, молятся один за одного.

    Цей рік не став винятком і аналіз розвитку дитячого служіння проводився креативним методом, який підготувала і провела Оксана Кучинська.  В цьому році він проходив під назвою «Клімат служіння», де кожному з присутніх було запропоновано заповнити таблицю оцінювання і таким чином побачити картину  роботи в своїй області. Після аналізу було обговорення, під час якого ділилися досвідом та ідеями, яким чином можна покращити працю серед дітей.

    Пізніше мали можливість побачити предметні уроки та отримати нові ідеї для зацікавлення дітей від Людмили Харкалюк. Вона також розказала про євангелізаційні спортивні майданчики та денні табори.

    У перший день конференції дитячих служителів привітав старший єпископ братерства Михайло Паночко. Він дав настанови та сказав слова підтримки і підбадьорення. Наголосив на тому, що працювати в дитячому служінні – це досить відповідальна і серйозна справа перед Богом. Закликав мати любов та терпіння до всіх дітей, які приходять до церкви, адже, діти – то є «золотий фонд».

    Коли день добігав кінця, Наталія Хуторна зробила підсумок дня інтерактивним методом. Кожен мав можливість написати п’ять ключових слів дня, на «долонях» і зробити загальне підсумкове «дерево».

    Вечірнє спілкування, яке проходило під назвою «Давай поспілкуємось!», відбулося в невимушеній формі. Кожен з присутніх ділився подіями, які відбуваються в його житті. Особливо вразили історії сестер із Донецької області. Вони говорили про те, як важливо служити Богові поки є така можливість. Поділилися свідоцтвами. Розказали про те, як проходить їхнє служіння в цей нелегкий для України час. Як важко тоді, коли люди вимушені залишати свої домівки, коли діти не мають можливості відвідувати спілкування. Та це не тільки не зупинило але й дало їм сили робити справу Божу, поки є можливість.

    Сестра Ніна Ярошенко, відповідальна за Сумську область, поділилася своїм свідченням про поїздку до Африки, де несуть служіння двоє її синів. «Бог покликав їх служити там і я заперечувати не можу», – звучать слова мами, а на очах – сльози…

    Такі свідчення запалюють у наших серцях вогонь ревності по справі Божій. Закінчився вечір молитвою за Україну, за людей, які проживають на сході та словами подяки Богові за Його милості.

    Враження учасників

 998_b   Тетяна Царук (Київщина), про другий день конференції:

    – Що може бути краще, ніж вчитися біля ніг Ісуса? Вчитель – це доросла освічена людина, яка багато знає і здатна навчити когось іншого. Але, потреба у пізнанні чогось нового, чи просто обмін досвідом і натхненням, важлива причина зібратись разом. 

    Другий день конференції, почався з благословенної проповіді пастора Олександра Озеруги, який розкрив 5 кроків падіння християнина. Ми роздумували над своїм життям, щоб не втратити той найцінніший скарб і не залишитись у своєму служінні самими, негідними називатися дітьми Божими. На його обличчі можна було прочитати весь біль, переживання за кожну його овечку, яку він пасе, слово підкріплене досвідом власного життя торкнулося наших сердець і в очах загорівся вогонь до ще більшого служіння на ниві Божій.

Брат відповідальний за дитяче служінні у Львівській області, поділився повчальним Словом про віддану своєму покликанню Рут. Браття і сестри з східних областей ділилися свідченнями про милості Божі, як у важких і надзвичайно небезпечних обставинах, можна ще з більшою ревністю служити маленьким спадкоємцям Царства Божого.

    Об’єднавшись у команди за регіонами, ми складали план на наступний рік, розмірковували як покращити і розширити наше служіння. Одна думка добре, а дві краще. Біблія говорить: «Народ падає з браку розумного проводу, при численності ж радників спасіння буває» (?Прип.? ?11?:?14). От і ми прислухаючись до порад старших, враховуючи потенціал молодих, намагаємося йти до своєї мети і вести за собою насліддя для Христа.

    Закінчив нашу чудову спільність відповідальний за Південно-західний регіон Петро Вернигора. Він залишив декілька чудових думок і одна з них: «Початок випробування це сліпота, а кінець благословіння Боже». Ми бажаємо вам благословіння у нашій спільній праці. Дякуємо організаторам за чудову конференцію.

    Оксана Крот (м. Івано-Франківськ), про підсумки конференції:

    Щодня учасники конференції ділилися підсумками дня. Адже спілкування відбувалося досить активно і звучало багато інформації. Щоб узагальнити та визначити що було важливим для кожного, ми в перший день писали на «долоньках» по п’ять ключових слів, що послужили для учасників відкриттям, або благословенням. Серед записів – проповіді, свідчення, спільні молитви, цікаві програми для дитячих заходів, методика проведення конференції, книга «Обов’язки батьків», зустріч з друзями та нові знайомства з колегами,  презентації предметних уроків та мирний і дружелюбний клімат в колективі.  І все підсумували слова: «В Божій справі, що робимо за Божими принципами, ніколи не забракне Божого забезпечення».

    А на закінчення конференції аналізуючи свій робочий час, розмістили стікери з інформацією на «спицях колеса» (метод інтерактивний, що спонукує думати і аналізувати). Колесо закрутилося перед нами, пропонуючи різні напрямки для роздуму і запису:

    1) Хочу прославити Бога за: «всіх учасників», «можливість бути на зустрічі», «зцілення», «охорону в житті», «зцілення і всіх співпрацівників», «за все, що маю і буду мати»;

    2) Порада критичного друга: «Використовувати прості методи в роботі», «Бути обережнішим, щоб не за організуватися», «Відповідальніше ставитися до розкладу»;

    3) Як змінилося моє життя після зустрічі?: «Духовно підкріпилася», «Довго рахувати», «Я ожила і розцвіла, щоб з новим натхненням працювати!», «Сповнилася Духом Святим»;

    4) Мої пропозиції для наступної конференції: «Відвідувати різні області нам»,  «Провести тему про інтерактивне викладання», «Обговорити тему про всиновлення», «Підготувати тему про виховання хлопчиків і дівчаток», «Все добре було!», «Конференція по проповіді невіруючим підліткам»;

    5) Від чого відмовлюся?: «Від зайвих обов’язків у своєму служінні», «Від неефективного використання часу»

    6) Що я буду робити? «Продовжувати служіння», «Продовжувати зростати в Бозі, та служити далі», «Те, що роблю – служити серед дітей», «Проведу семінар для вчителів НШ», «Працювати над створенням команди»;

    7) Я дякую: «За зустріч, молитву і підтримку», «Радий, що зустрівся з співпрацівниками, а особливо з донецькими друзями!», «Дякую за всіх друзів», «Я дякую за таку зустріч!», «Дякую за сестру Іру із Закарпаття і брата Петра з Харкова та підбадьорення через них!»

    Ось такі думки учасники конференції залишили по закінченню  зустрічі. Всі старалися залишити цікаві ідеї та поради для колективу.

    Ми отримали підбадьорення через проповіді та молитви  для подальшого служіння та натхнення йти і трудитися на Божій ниві.  Кожен визначився з власними важливими орієнтирами для подальшого служіння. З вдячністю Богові, за Його вибір служити дітям, ми роз’їхалися по різних регіонах України, щоб знову зустрічатися та ділитися Господніми чудесами.

    22.11.14р.

    Лариса Мурах, завідуюча відділом служіння дітям ЦХВЄУ


Попередня У Джанкої відбулася конференція Кримських служителів ЦХВЄУ
Наступна Представники церков заявили про посилення релігійних утисків на Донбасі

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Зберіть різдвяний подарунок для дітей в інтернат – коробки можна отримати безкоштовно

   Міжнародна християнська організація «Місія Євразія», спільно зі “Школою без стін”, розпочинає новий сезон різдвяного проекту “Подаруй Надію”.

Новини братерства

22-24 вересня у Берліні відбудеться конференція УЦХВЄ Європи

На сьогодні до складу нашого братерства входять українські церкви ХВЄ Бельгії, Німеччини, Польщі та Іспанії.  Кількість громад, а також країн, готових долучитися до братерства, постійно зростає.  

Новини братерства

Михаил Паночко поздравил пятидесятников Литвы с 100-летним юбилеем

 «От имени Церкви христиан веры евангельской Украины искренне поздравляю наших литовских братьев и сестер с 100-летием начала Пятидесятнического пробуждения в Литве.