8 Лютого, 2014 1 3169 Переглядів

Служіння у київській церкві «Ковчег»: уроки Гетсиманії

     У середу, 5 лютого київську церкву «Ковчег» по вул. Брусилівській, 28/33 відвідали старший пресвітер об’єднання церков ХВЄ м. Києва Анатолій Козачок та старший єпископ ЦХВЄУ  Михайло Паночко.

     Зібрання відкрив і підвів до молитви пастор церкви Василь Хміль. Після чого слово взяв Анатолій Козачок.  На прикладі апостола Петра, його духовно-емоційного стану у ніч,  коли він тричі відрікся, що знає Ісуса, пастор запропонував кожному подивитися на своє власне життя. За його словами було, як мінімум, три причини, чому це сталося. Перша – Петро до кінця не усвідомлював місію Ісуса Христа (запитайте себе, чи усвідомлюєте ви власну місію? – пропонує проповідник). Друге – тієї ночі за Ісусом він «ішов віддалік» (дайте відповідь чи близько ви ходите із Господом?) І, нарешті, третє – Петро грівся біля вогню з людьми, які були далекі від Господа (подивіться, а хто ваші друзі, з ким ви спілкуєтесь?)  Це допоможе в момент, коли ви не розумієте, що відбувається навколо, не покластися на емоції і не вчинити по плоті, як Петро, а покластися на Слово Боже. Для цього на думку Анатолія Козачка, віруюча людина має пам’ятати про своє призначення – служити, бути близько з Богом, і бути близько з людьми, які близько з Богом.

     Про уроки Гетсиманського саду проповідував і Михайло Паночко. Він прочитав місце з Євангеліє від Луки 22:39-46, де Ісус промовляє  в молитві до Отця: «не Моя, а Твоя нехай станеться воля», та до учнів: «моліться, щоб не впасти у спокусу».

     «У цьому тексті центр уваги зміщено на молитву. І це важливо. Ісус, перед тим, як іти на Голгофу має прийняти рішення, дати згоду вмерти за грішних і добровільно пити гірку чашу. Він зробив це з доброї волі, Отець не тиснув на Нього, не наказував. Господь дуже цінує нашу волю і Він не хоче, щоб ми щось робили з примусу. Бо відносини між Богом і людьми побудовані на батьківських принципах, а не на принципах сильнішого і слабшого, чи святішого і грішного. Дивлячись на Ісуса, ми можемо розуміти серце Бога Отця.  Тим не менше, у складні хвилини Господь нам радить молитися» – зазначив Михайло Паночко.

     За його словами сьогодні в Україні ситуація дуже складна – мир «висить на ниточці», і для того, щоб ми, християни, не впали в спокусу і не почали чинити неправильно, нам треба молитися.

     Завершив молитовну частину зібрання служитель церкви «Ковчег» Ростислав Шкіндер. Після чого старший єпископ поінформував членів церкви про поточний стан справ у братерстві, та передав вітання від церков в Україні і закордоном, у яких побував останнім часом.

{hwdvs-player}id=46|width=560|height=340{/hwdvs-player}

Попередня Через снігопад у на Тернопільщині обласну конференцію перенесли на 1 березня
Наступна У Коростенській Семінарії практичного богослів’я відкрито набір до Школи сімейного консультування

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Пам’ятайтe наставників ваших: співчуття родині пресвітера Лановецького району Євгенія Захарука

28 червня 2020 року перейшов до вічних осель  пресвітер Лановецького

Новини братерства

Християни-благодійники подарували столичним капеланам авто для служіння в зоні АТО

Всюдихіднисть, міцний кузов і ходова, польове забарвлення. Якраз те, що потрібно для фронту. У військових капеланів та тих, хто служить із ними пліч-о-пліч,  з’явився новий позашляховик