Січень 14, 2023 1 294 Переглядів

У колишньому військовому авіамістечку на Полтавщині християни влаштували незабутню Різдвяну зустріч для дітей

На відстані 8 км від Пирятина по трасі «Київ-Харків» лежить село Велика Круча, колишнє військове авіамістечко на Полтавщині. Тут чимало багатоповерхових будівель, раніше в селі проживало декілька тисяч осіб, та й на сьогодні близько 1700 жителів. Тому, як кажуть, сам Бог велів відкрити тут церкву.

Ще у 2013 році у Великій Кручі розпочало євангелізаційну працю подружжя Віталія та Лілії Савчуків. Було придбане приміщення в центрі села під Дім молитви. Спочатку населення досить насторожено сприймало відвідини євангелістів, а на сьогодні багаторічними зусиллями місіонерів «крига скресла». Володимир Бобик, регіональний пастор, сказав, що раніше тут дуже важко було, а сьогодні у зібрання приходить близько двадцяти місцевих жителів.

5 січня на базі церкви пройшла особлива зустріч з місцевими дітлахами з нагоди Різдва Христового. Ініціаторка цього заходу Ольга Видря з Шишак, що Миргородському районі на Полтавщині. Ольга – офіційна представниця Асоціації милосердя «Еммануїл», яка разом з командою провела впродовж останніх двох місяців вже 19 таких зустрічей з дітьми. Це була двадцята.

Як пташечки дружною зграєю, позліталися дітлахи, і Дім молитви наповнився гамірною юрбою. Свято розпочалося.

Після перегляду мультфільму про народження Ісуса Христа ведучі розповіли про ціль Його народження і спільно виконали гімн Супер Книги. Можливо, що діти не до кінця зрозуміли всі тонкощі Євангелії, однак ця зустріч їм запам’ятається надовго, бо була на повному позитиві та наповнена радісними емоціями. Різдво – це час, коли варто виявляти позитивні емоції, щиро радіти від Доброї Новини, що народився для нас Спаситель, Котрий є Христос Господь.

Різдвяні подарунки від місцевої церкви для кожної дитини додали радості на всі сто.

Зусилля організаторів дали відчути всім присутнім, що справді є свято, не зважаючи на війну. А головне Свято з великої букви для всіх людей (і кожного зокрема) в тім, що Христос народився! Славімо Його!

Геннадій Андросов

Попередня «Смерть нас переслідувала, але з нами був Бог…» - команда волонтерів Кіровоградщини вивозить поранених мешканців Бахмута
Наступна Подарунки для захисників зібрали діти у Фастові

Вам також може сподобатися

Новини

«Щоб зупинити моральну деградацію, предмети духовного спрямування в школах мають стати базовими» – Михайло Паночко

Другий Всеукраїнський форум педагогів із духовно-морального виховання, що відбувся 5

Служіння дітям і підліткам
Новини

Про біблійне розуміння влади говорили новообрані депутати місцевих рад та держслужбовці

27 грудня у столиці відбулася перша зустріч депутатів, які належать