Жовтень 13, 2015 0 488 Переглядів

День відпочинку для сестер

     Наприкінці літа близько 40 сестер з церкви «Святої Трійці» (м. Нововолинськ Волинської обл.) мали чудову можливість провести день відпочинку на березі Західного Бугу на території табору «Прикордонник». Переважно це були сестри із непростими долями – когось покинув чоловік, а хтось ще не зустрів свою долю…

     Темою та лейтмотивом сестринської зустрічі стали слова 90 псалму «Я буду з ним у біді». 

     Із вступним словом до сестер звернувся старший пастор церкви Володимир Грицак, який прочитав слова з Нового заповіту: «Дивіться-бо, браття, на ваших покликаних, що небагато хто шляхетні, небагато хто мудрі за тілом, небагато хто сильні, небагато хто шляхетні. Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне, і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити…» (1Кор.1:26-27). Хоч різні обставини і труднощі ми зустрічаємо на життєвому шляху, говорить пастор Володимир, але Бог сильний втихомирити бурю. Перед Голіафом тремтіли усі, але Господь дав перемогу через Давида. Він вивів ізраїльський народ з-під влади Єгипту. П’ять хлібів і дві рибки хлопця – дуже мало в очах людей, але Бог зумів нагодувати цим тисячі людей. Тож, хоч кожен із нас переживає у свій час труднощі, але Господь наш сильний –  підбадьорив служитель сестер.

     Заспівавши пісню для слави Божої «Величає тебе душа моя», сестри мали змогу послухати біблійний урок. Тему викладала Ліна Демчук, яка поділилася із присутніми переживаннями, що свого часу торкнулися її сім’ї: п’ять викиднів, смерть новонародженого сина і це ще неповний список бід, які довелося пережити Демчукам. Але Бог не залишив їх у недолі і допоміг вистояти у тяжкій боротьбі.

     Приклади різних бід, допущених Богом, ми зустрічаємо на сторінках Біблії: богобійному Йову після усіх терпінь Господь помножив благословення. Він завжди  контролює ситуацію.

     Володимир Вронський, пастор церкви «Спасіння» смт. Жовтневе, говорив із сестрами про те, що спасає нас не початок, а кінець, а старість – це не дитячість, а досвід і мудрість. «Праведний розцвіте, наче пальма» (Пс.91). Завдання старшого покоління бути достойним прикладом для наслідування, а не тягарем для молоді, дітей та онуків. «Адже все для вас, щоб благодать, розмножена через багатьох, збагатила подяку на Божу славу» (2 Кор.4:15).

     Після смачного обіду та невеликої перерви сестри мали змогу переглянути сценку-розповідь «Меггі та великі жовті собаки» у виконанні молоді церкви. Ідея та зміст вистави, розповідь про чудесне Боже спасіння у, здавалося б, безвихідній у людських очах ситуації, надихнули сестер поділитися свідоцтвами із власного життя.

     Володимир Тачинський, пастор Церкви Святої Трійці, закінчив спілкування словами 107 псалму: «Дякуйте Господу. Добрий-бо Він, бо навіки Його милосердя», закликавши сестер подякувати Богу за всі Його милості і благословення, які Він  посилає для нас.

     А наостанок на сестер чекав сюрприз від турботливих братів – солодкий стіл із різноманітними фруктами. Задоволені і вдячні Богу сестри роз’їхалися по домівках.

Інформаційний відділ жіночого служіння 

Попередня Михайло Паночко подякував фінським церквам за молитовну та матеріальну допомогу Україні
Наступна «Лише у перший день акції, і лише у Сєвєродонецьку, ми роздали 8 тисяч Євангелій»

Вам також може сподобатися

Новини братерства

«Наші плани – у Божих руках» – відбулася друга конференція для дружин служителів

Жіноче служіння Української Церкви ХВЄ має давню і добру історію.

Відділ сестринського служіння

Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать

   7 квітня 2015 року у день свята Благовіщення у м. Луцьку Волинської області в церкві «Віфанія» відбулася зустріч сестер з церков Луцького регіону.

Відділ сестринського служіння

Зустріч сестер Києва і Київської області

31 серпня 2013 року з ініціативи відповідальної за жіноче служіння ЦХВЄУ  Віри Деркач на базі Київського Біблійного інституту відбулася зустріч сестер з Києва і області.