25 Січня, 2022 0 481 Переглядів

Йога, медитація і християнство

Відповідає Khrom’yak Nataliia

Йога – це метод, який дозволяє розвинути/поєднати своє тіло і розум для досягнення вищих цілей, у тому числі медитації. Існує досить багато форм йоги. Найпопулярніші – йога дії (карма-йога), йога віри та поклоніння (бхакті-йога), йога знання (джняна-йога), йога впорядкованого дихання та правильних поз (хатха-йога), йога пробудження енергії у хребті (лайя-йога), йога для схуднення (бікрам-йога),правильного використання звуків та слів (мантра-йога), йога медитації та споглядання (раджа-йога) та інші.

У західному світі суспільство поділилося на три групи:

  1. Одні практикують йогу з її релігійними переконаннями та практикою, маючи перед собою духовну ціль, наприклад, нірвану.
  2. Інші вважають йогу гріхом, тому що неможливо відділити вправи йоги від її релігійної складової та практики (індуїстської чи буддистської).
  3. Ще інші практикують окремі форми йоги, не бажаючи пов’язувати себе з її релігійною складовою чи практикою. Та опитування підтвердило, що насправді не так просто відділити одне від іншого. Як ви, скажімо, будете реагувати на наступну фразу тренера під час виконання якоїсь конкретної вправи: «Ви виходите на галявину і бачите буддистський храм, входите в нього і починаєте молитися…»

У всій своїй сутності йога з її індуїстським чи буддиським віруванням не сумісна з християнством, бо, практикуючи йогу, людина намагається власними зусиллями досягнути умиротворення, що нівелює жертву Христа.

Тому краще пошукати інші види спорту чи занять.

Деякі поради для тих, хто займається чи хоче займатися спортом:

  1. Перш ніж робити якісь вправи, проконсультуйтеся з лікарем та кваліфікованим спортінструктором, щоб підібрати вправи залежно від ваших цілей. Інакше можна нашкодити собі. Скажімо, ви будете робити вправи для схуднення, коли вам натомість необхідно набрати вагу чи працювати з хребтом.
  2. Інтернет – не кваліфіковане джерело.
  3. Визначте свою ціль.
  4. Навчіться вправи робити правильно, щоб не зашкодити собі.
  5. Фізичні вправи мають йти в комплексі зі здоровим харчуванням, самодисципліною…
  6. Полюбіть себе такою, яка ви є, інакше ви не зможете повноцінно любити інших людей (Мр. 12:31).

Не біжіть за тим, що сьогодні нав’язує реклама, подивіться на себе очами Бога.

І ще одне!

Ви можете отримати від фізичних вправ приплив сили/енергії, підвищення самооцінки, продуктивність роботи чи навчання, навіть умиротворення, тому що покращується кровообіг і виділяються ендорфіни.

Щодо терміну «медитація», то в українській культурі це слово набуло негативного забарвлення через його вживання у східних релігіях, культі «Нью Ейдж» тощо і, в результаті, спотворене його розуміння.

Біблійне чи християнське розуміння медитації (згідно з Іс. Н. 1:8-9; Пс. 18:15) базується на роздумах над Словом Божим для пізнання Бога і Його волі.

Поза втіленим Ісусом Христом та записаним Словом Божим одкровення немає. Усе і завжди необхідно перевіряти Словом Божим.

Текст: facebook

Попередня Як знайти і втримати баланс між зовнішньою і внутрішньою красою?
Наступна «Чоловік, діти, служіння — як не загубити себе у безперервних обов‘язках?»

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Покликана нести життя

“Слово Боже – лист, адресований особисто вам”

«Всі з кафедр авторитетно говорять, що Бог милуючий. Я радісно

Покликана нести життя

14 принципів за 14 років в бізнесі від Ірини Шеремети

Бізнес не може вестися всупереч інтересам сім’ї. Для мене як

Покликана нести життя

«Хворіти чи простити?» – свідчення Віти Лисюк

У 25 років мені поставили діагноз «аутоімунний тиреоїдит». Лікарі вважають,