17 Березня, 2014 1 1378 Переглядів

Рішення Молитовного віче: на Майдані християни молитимуться щонеділі до виборів президента (ФОТО-ВІДЕО)

     16 березня 2014 дощ та вітер не завадив тисячам християн зібратися на головній площі країни для того, щоб разом молитися за мир, єдність, цілісність та суверенітет України.

     Організатором Молитовного віче стала Рада Євангельських Протестантських Церков України, до молитви долучилися також священнослужителі УАПЦ та УГКЦ.

     Відкриваючи віче, єпископ Української автокефальної православної церкви Володимир (Черпак) сказав: «У ці тривожні для нашої Батьківщини дні, хочу нагадати слова Ісуса Христа: «Не бійся мале стадо… Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них». Вірте, що Господь разом з нами. Сила не у зброї, а у дусі нашому».

     Священнослужитель УГКЦ о. Андрій (Хим’як ) констатував: «Сьогодні, коли одні  готують зброю, інші моляться і сподіваються на мир». За його словами нам найперше треба боятися не фізичного, а духовного агресора, каятися у гріхах, прощати ворогів, як навчав Христос.

     «Ми розуміємо зараз старших людей, які завжди твердять: «Тільки б не було війни!» Але в історії людства це часто повторюється, – зазначає голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів В’ячеслав Нестерук. –   Як тривога, то й до Бога, кажуть у народі. І сьогодні у всіх куточках нашої країни зібралися люди, щоб разом кликати до Бога про мир».

     «Ми повинні не просто називатися християнами, а бути такими», – у свою чергу сказав виконавчий секретар Братства незалежних церков та місій Євангельських Християн Баптистів  Сергій Дебелинський.  За його словами тисячі людей сьогодні записуються в Національну гвардію. Хоча у нас немає достатньої військової сили, щоб стримати той натиск, який загрожує нашій країні, але у нас є всесильне Слово Боже.

      «Хто б міг подумати, що в цей березневий день ми будемо більше думати не про землю, яку треба вже порати, не про городи, а про сили, що навалюється на нашу землю»,– каже пастор Дмитро Булах, заступник старшого єпископа Союзу вільних церков християн євангельської віри України. Разом з тим він підбадьорив народ, нагадавши, що у нас є чудовий Пастир, який є нашими дверима, нашим виходом.

     Головуючий у РЄПЦУ, президент Об’єднання незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія) Анатолій Гаврилюк запросив до молитви за братній російський народ. «Наймогутніша сила на цій землі – це сила молитви» – сказав він. Помолитися за владу, учасників Віче закликав президент Української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня Віктор Алєксєєнко. Він у свою чергу сказав про те, що сьогодні кожному з нас дуже важливо передивитися свої шляхи перед Богом. Продовжуючи його думку, пастор Андрій Мурзін, який представляє Асоціацію місіонерських церков євангельських християн України, зауважив: «Люди кажуть – «Бог з нами!» Але сьогодні варто спитати: «Чи ми з Богом?» Якщо говорити про наш народ в цілому? Давайте думати про те, що, можливо, Бог сьогодні через ці випробування хоче дати нам урок і показати наше становище перед Ним».

     Голова Собору незалежних євангельських Церков України Анатолій Калюжний підбадьорив: «Сьогодні Україна проснулась, і Бог хоче її благословити. У Нього великі плани на нашу державу. Тому що Європа сьогодні спить, в гріховному сні, в Росії ще стоять ідоли, і нам треба нести туди Слово Боже».

     Завершив Молитовне віче старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко. Він нагадав притчу з Євангеліє від Луки про бідну вдову, яка просила про допомогу суддю  і  отримала бажане. «Ісус сказав учням, що треба завжди молитися і не падати духом. Але виникає запитання: як не падати духом, коли така армада, озброєна до зубів, біля наших кордонів? Як не падати духом, коли Церква в Росії мовчить і боїться сказати правителю, що так не можна чинити? …Церква існує не лише для обрядів, вона має стояти в проломі за свій народ, її служителі не повинні боятися казати правду у вічі високим чиновникам. І це ганьба, коли церква попадає в залежність від сильних світу цього. Такого не допустімо в Україні! Ісус сказав, що не треба падати духом навіть і при подібних обставинах. Вдова говорила до судді: «Захисти мене від мого супротивника». Теж саме ми зараз кличемо до нашого Бога: «Захисти нас від нашого супротивника!» Ісус каже: «Чи ж Бог в оборону не візьме своїх дітей, що кличуть до нього день і ніч». Але Син людський як прийде, чи знайде Він віру в Україні?»

     Завершити Молитовне віче Михайло Паночко закликав щирою подякою Господу, а також запропонував щонеділі у післяобідній час збиратися на подібні молитви до того часу, коли в Україні завершаться президентські вибори. Присутні на Майдані гаряче підтримали цю ініціативу.

     Під час заходу відомі християнські пісні в виконанні молодіжного хору християн віри євангельської зі Львова співали всім Майданом. А пісні відомого християнського співака Влада Канашина додали усім настрою та бажання служити Богу й Україні ще краще.

     Ініціативу РЄПЦУ підтримали християни у багатьох містах і селах України. Зокрема масові Молитовні віче пройшли у Херсоні, Житомирі, Полтаві, Донецьку, Рівному, Дніпропетровську, Сумах, Черкасах, Кіровограді, Луцьку. А також у Кривому Розі, Новій Каховці, Ірпіні та інших населених пунктах.

{hwdvs-player}id=52|width=560|height=340{/hwdvs-player}

Попередня Пурім для України
Наступна Єпископ із США Віктор Лімонченко: «Те, що відбулося у Криму, спонукає нас стати в проломі за Україну»

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства
Новини братерства

Відбулася міжнародна конференція вчителів-християн

  З 1 по 4 липня 2014 року на базі Львівської богословської семінарії з ініціативи відділу освіти ЦХВЄУ та Слов’янського університету штату Вашингтон (США) відбулася Міжнародна конференція християнських вчителів.

Новини братерства

Церква «Євангелист» в місті Апостолове  розширила напрямки служіння за час війни

З першого дня повномасштабної війни у церкві з промовистою назвою