6 Червня, 2017 0 1467 Переглядів

Рада Церков ініціює скасування загальної перереєстрації релігійних організацій

     З огляду на складнощі з перереєстрацією статутів релігійних організацій, що вимагається Податковим кодексом, ВРЦіРО проситиме парламент змінити підхід на користь законодавчого регулювання неприбуткового статусу, а не статутного.

     Таке рішення Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій прийняла на своєму засіданні 1 червня, повідомляє Інституту релігійної свободи.

     Представники Церков зауважили, що обласні державні адміністрації неспроможні опрацювати ту кількість статутів релігійних громад, які вже подані їм на перереєстрацію. За наявними даними, наразі стан перереєстрації всіх релігійних організацій у кожній області та Україні загалом не перевищує 10%. Тому ВРЦіРО вважає доцільним на законодавчому рівні визнати особливий статус релігійних організацій та закріпити на рівні закону неприбутковий характер їх діяльності.

     У дискусії взяв участь також начальник Відділу моніторингу діяльності та реєстрації статутів релігійних організацій Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Іван Папаяні, який відповів на запитання присутніх.

20     Саме такі зміни Рада Церков запропонує прийняти Верховній Раді. Це дозволить замість складної та довготривалої перереєстрації статутів усіх 35 тисяч релігійних організацій, безпосередньо у профільному Законі України «Про свободу совісті та релігійні організації» зазначити вимоги до неприбуткової діяльності, які Податковий кодекс наразі передбачає вносити до статутів.

     Окрім цього, задля узгодження позиції міністерств і відомств з цієї та іншої проблематики ВРЦіРО закликає Кабінет Міністрів нарешті відновити діяльність міжвідомчої Комісії з питань забезпечення прав релігійних організацій. Останнє засідання цієї Комісії відбулося ще за часів попередньої влади у 2012 році.

     Також під час засідання глави Церков і релігійних організацій обговорили разом із в.о. Міністра охорони здоров’я Уляною Супрун зміст медичної реформи в Україні, усвідомлюючи її необхідність та невідкладність.

14     Крім цього, відбулася дискусія на тему розвитку системи паліативної допомоги в Україні, зокрема в інтересах невиліковно хворих дітей. До обговорення долучився і Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. У підсумку бажаючі члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій долучилися до підписання Хартії прав дитини, яка помирає (Трієстської Хартії).

     Варто зауважити, що напередодні засідання Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій прийняла з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей (1 червня) Відкрите звернення на захист сім’ї та дітей.

     Нагадаємо, що за ініціативи ВРЦіРО у Києві 3 червня, у суботу, пройде Всеукраїнська Хода на захист прав дітей і сім’ї. Хода розпочнеться о 12:00 від Софіївської площі та завершиться у Маріїнському парку, де з 13:30 триватиме святковий концерт і розваги для дітей.

Попередня Нобелівський Лауреат Вернон Л. Сміт та міжнародний колектив відомих науковців презентували в Києві книгу про Реформацію
Наступна Фестиваль духовної християнської музики та співу у столиці відвідали близько 3000 глядачів (ФОТО)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chve/chve.org.ua/www/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Російські та українські лідери церков в черговий раз задекларували готовність до діалогу

  11 вересня 2014 року столиці Норвегії, Осло відбувся міжконфесійний круглий стіл за участю релігійних лідерів України та Росії.  Метою діалогу ініційованого Норвезьким Біблійним Товариством…


Новини братерства
Новини братерства

Віктора Боришкевича переобрано головою обласного об’єднання Рівненщини

На звітно-виборну конференцію, що відбулася 25 січня у молитовному будинку церкви «Святої Трійці» (м. Рівне), прибуло понад 400 служителів області.