Серпень 10, 2021 0 798 Переглядів

«Жінка, яка шукала Бога» – на конференції в Івано-Франківську сестрам служила місіонерка з Мексики

7 серпня в Івано-Франківську відбулася обласна жіноча конференція. Місіонерка з Мексики Валентина Невмержицька на прикладі біблійної розповіді про Ревеку (Бут. 25:19-34) поділилася роздумами про те, як може шукати Бога сучасна жінка. Попри те, що цього дня в церквах області був ряд заходів, зокрема і водне хрещення в одному з регіонів, на конференцію до Івано-Франківська приїхало чимало сестер. І недарма – кожна взяла для себе цінні уроки.

Короткою настановою і молитвами сестер благословили пресвітери Олег Карпюк і Геннадій Ліптуга. Далі слово взяла сестра Валя. Ось лише кілька думок з її викладу про життя Ісака і Ревеки.

«І молився Ісак до Господа про жінку свою…» (Бут. 25:21). В оригіналі слова «молився про жінку» буквально означають «молився обличчям до своєї дружини» або «молився в присутності і від імені своєї дружини». Подружжя в молитві стояло разом 20 років лицем до лиця перед Господом – і Він «був ублаганий», тобто, іншими словами, дозволив Себе ублагати.

Коли двоє погодяться молитися про одне і наполегливо стоятимуть на Божій обітниці (так, як Ісак з Ревекою стояли на обітниці, даній Аврааму) – вона виконається.

Ворог любить розділяти сім’ї і всіляко перешкоджає вийти на світло Боже зі своїм болем. Спільна молитва чоловіка і дружини – найкращий спосіб протистати всім ворожим планам і отримати Божу відповідь, пам’ятаючи, що в Бога на все досконалий час і Він все робить досконало.

Ревека завагітніла, але дуже швидко радість від вагітності переросла в біль. «І кидалися діти в утробі її» (в. 22). Ревека не знаходить відповіді на свою проблему і приймає єдино правильне рішення в такій ситуації – «пішла запитатися Господа». А Він не лише пояснює їй, що відбувається, але й пророче відкриває майбутнє. Показує Свою досконалу волю, яка обов’язково буде виконана.

Коли ми не знаємо, що робити, – шукаймо всім серцем Бога і Його волю. І Він дасться знайти.

Настав час, народилися діти, і читаємо, що «полюбив Ісак Ісава, бо здобич мисливська його йому смакувала, а Ревека любила Якова» (в. 28).

У житті дочок Божих бувають різні етапи. Буває, чоловік молиться з дружиною лицем до лиця, благословляючи її і всю сім’ю, а буває – і чути не хоче про Бога або холоне до Нього, бо йому починає більше смакувати «здобич мисливська». Міняються його цілі і пріоритети. Що робити дружині?

Коли таке сталося в житті Ревеки, це не вплинуло на її цінності і пріоритети. Ісак втратив ціль, його життєвий фокус змістився, але Ревека пильнувала про співпрацю з Богом.

Тому незалежно від цінностей і пріоритетів чоловіка жінка, яка шукає Бога, продовжує з Ним співпрацювати за всяких ситуацій та обставин. Вона пильнує про духовне, а не тілесне.

Новий Заповіт про це каже так: «Бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне, а хто за духом – про духовне. Бо думка тілесна – то смерть, а думка духовна – життя та мир, думка бо тілесна – ворожнеча на Бога, бо не кориться Законові Божому, та й не може. І ті, хто ходить за тілом, не можуть догодити Богові» (Рим. 8:5-8).

Ісав продав своє первородство за сочевичну юшку (Бут. 25:29-35). Він знехтував цим правом на відміну від Якова, котрий, безперечно, знав про розмову матері з Богом, тому що мудра мама завжди готує дитину до досягнення Божої цілі. І секрет такої готовності – вміти бачити невидиме як видиме: усе робити в Божій присутності.

Кожен шукає те, що дороге для нього. Ісав – юшку, Яків – виконання Божої волі. Текст із Євр. 12:16-17 відкриває, чому для Ісава шлунок був важливішим за Божу ціль: «Щоб не був хто блудник чи безбожник, немов той Ісав, що своє первородство віддав за поживу саму. Бо знаєте ви, що й після, як схотів він успадкувати благословення, відкинутий був – не знайшов бо був можливости до покаяння, хоч його із слізьми шукав». Одне зі значень вжитого тут слова «безбожник» в оригіналі звучить як «доступний для гріха». А людину, яка шукає Бога, ніякі обставини не відвернуть від Нього. І саме у волі Божій вона буде захищена від усякого зла.

У другій частині конференції сестри отримали відповіді на різні життєві питання і разом шукали Бога в молитві, прохаючи про спасіння всіх, хто дорогий їхнім серцям.

Час збіг, як одна мить. Як це буває завжди в таких спілкуваннях, розходитися не хотілося. Будемо вірити, що попереду ще не одна така зустріч. Ну, і безперечно, на нас чекає також немало життєвих іспитів, які періодично доводиться складати всім дітям Божим. І такі-от конференції – добра теоретична підготовка до всіх випробувань.

Тож хай допоможе нам Отець засвоїти теорію так, щоб вміти застосовувати її на практиці.

Людмила Бендус.

Попередня Старший єпископ відвідав церкви Ківерцівського району на Волині (ФОТО)
Наступна 35 років Божих благословінь – церква в Ланівцях відзначала день народження місцевої громади

Вам також може сподобатися

Новини братерства

Михайло Паночко: “Ми, християни, впевнені, молитва – сильніша будь-якої зброї”

Цього недільного дня Молитовне віче розпочалося із двогодинною затримкою. Однак тисячі євангельських християн терпляче очікували на Майдані, щоб у єдності просити Бога про мир, цілісність і суверенітет України.

Новини братерства

Олена Коваль із церкви ХВЄ м. Тернополя визнана найкращим вчителем предметів духовно-морального спрямування

В Острозькій академії визначили найкращих вчителів з предметів духовно-морального спрямування.

Жіноче служіння

Сила Божого покликання

У структурі жіночого відділу, що діє в Церкві ХВЄ України, минулого року сталися зміни. Щоб ознайомити сестер з новими напрямками праці, у церкві с. Карнаватки Криворізького району Дніпропетровської області 15 лютого 2012 року відбулася з’їзна жіноча конференція.